Neuville ja Breen panevad ennast järgmiseks proovile Itaalias

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Hyundai praeguse põlvkonna WRC-auto.
Hyundai praeguse põlvkonna WRC-auto. Foto: Hyundai Motorsport

Kuigi autoralli MM-sarjale puhutakse uuesti hääled sisse alles seitsme nädala pärast, mil toimub Horvaatia ralli, ei tähenda see, et meeskonnad ja sõitjad vahepeal niisama jalad lauale lööksid. 

Testi- ja arendustöö käib tiimides kogu aeg ning paralleelselt WRC-masinatele tegeletakse aktiivselt ka nõrgemate neljarattalistega. Nii panebki Hyundai oma uhiuue i20 R5-masina peagi proovile. 

Täpsemalt öeldes juhtub see järgmisel nädalal, kui Itaalias sõidetakse Rally Ciocco e Valle del Serchio, kus tulevad Hyundai i20 R5-tega starti nii Thierry Neuville kui ka Craig Breen.

Kui Neuville'i pole sellest rallist varem osa võtnud, siis Breen on korra Itaalias varem starti tulnud. See juhtus 2015. aastal kui tema ja Paul Nagle istusid Škoda Fabia R5 roolis. Rallit nad toona siiski ei võitnud, vaid platseerusid neljandaks. Kaotust samamoodi Fabiaga kihutanud Giandomenico Bassole kogunes 16,5 sekundit.

Sel korral soovib Breen kindlasti seda viga parandada ning Hyundaigi jaoks oleks rallivõit uue masina turundamiseks suurepärane uudis. Siiski pole tegemist omaette eesmärgiga, vaid põhiline on uut neljarattalist võistlusolukorras testida ja saada head tagasisidet. 

Rally Ciocco e Valle del Serchio võistlust on Itaalias peetud juba 1976. aastast ning mullu oli seal kõige kiirem Citroen C3 R5-masinaga tuhisenud Andrea Crugnola. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles