VIDEO ⟩ Üllatusmedali teeninud noor Norra suusataja kukkus lõpu eel dramaatiliselt

Postimees Sport
Copy
Harald Østberg Amundsen.
Harald Østberg Amundsen. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

Oberstdorfis jätkuval suusaalade MMil teenisid meeste 15 km eraldistardist vabatehnikasõidus kolmikvõidu norralased. Pronksi sai kaela üllataja Harald Østberg Amundsen.

22-aastasel murdmaamehel oli varasemast tiitleid juunioride ja U23 vanuseklassist, ent nüüd tuli esimene autasu ka täiskasvanute arvestuses. «Uskumatu, ma ei saa päris täpselt aru, mis toimub,» tunnistas Amundsen võistluse järel kodumaa meediale. «Mõtlesin heal juhul esikuuiku kohale, aga kindlasti mitte medalile.»

Tõsi, noormehel oli ka parajalt õnne, sest ilus võistlus võinuks jääda ühe ebaõnnestunud laskumise taha. Finišeelsel viimasel laskumisel Amundsen kukkus, kuid pääseks õnneks vaid ehmatuse ja veidi hella taguotsaga. 

«See on üpris koomiline,» tunnistas pronksimees. «Käisin päris korralikult pepuli, oli päris valus. Aga pole midagi parata, nii jäikade jalgadega oli raske püsti jääda.» Vaata videost, mis juhtus:

Võistluse võitis Hans Christer Holund, kes edestas Simen Hegstad Krügerit 20,2 ja Amundseni 35,6 sekundiga. Suurfavoriit Aleksandr Bolšunov pidi leppima neljanda kohaga (+43,7). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles