BLOGI ⟩ Anett Kontaveit kaotas kahekordsele Wimbledoni tšempionile otsustavas setis

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit (vasakul) ja Petra Kvitova on varasemalt kohtunud kuuel korral.
Anett Kontaveit (vasakul) ja Petra Kvitova on varasemalt kohtunud kuuel korral. Foto: ZUMAPRESS.com/AFP7/Scanpix

Katari pealinnas Dohas peetaval WTA-turniiril head minekut näidanud Anett Kontaveit (WTA 24.) kohtus veerandfinaalis tšehhitari Petra Kvitovaga (WTA 10.) ja pidi vastu võtma kaotuse 3:6, 6:3, 2:6. Postimees tegi mängust ülevaate otseblogis.

Enne mängu:

Eesti esireket on seni esinenud ideaalilähedaselt. Avaringis alistas ta väga kindlalt tänavuse Austraalia lahtiste finalisti Jennifer Brady, eile polnud vastast endisest maailma edetabeli liidrist Angelique Kerberist. Mõlemad lahingud kestsid alla tunni. 

«Proovin lihtsalt hästi mängida ja end oma servil realiseerida. Kindlasti tuleb see kasuks, mida vähem ma väljakul viibin, seda värskem suudan olla järgmises kohtumises. Siiski ei saa seda oodata, et järgmised matšid võiksid sarnaselt kulgeda,» ütles Kontaveit pärast sakslanna alistamist.

Tugevatasemelisel turniiril ootab teda nüüd järjekordne kõva pähkel. Poolfinaali koha eest tuleb võidelda Petra Kvitovaga. Avaringi mängust tšehhitar pääses, teises voorus alistas ta kindlalt 6:1, 6:3 Anastassija Pavljutšenkova (WTA 41.)

Kontaveit on Kvitovaga varem kohtunud kuuel korral, kuid võitnud vaid kaks lahingut. 2019. aastal madistati kahel puhul: Brisbane'is jäi 7:5, 7:6(1) peale eestlanna, Stuttgarti finaalis aga 6:3, 7:6(2) tšehhitar.

Praegu maailma edetabelis 10. kohta hoidev 30-aastane Kvitova oli veel tunamullu mõnda aega pingerivi teisel real. Tema auhinnakapist leiab koguni 27 WTA-turniiri karikat, lisaks on ta kahel korral triumfeerinud Wimbledoni suurel slämmil (2011 ja 2014). 

Kontaveidi ja Kvitova matš peetakse peaväljaku esimesena ehk Eesti aja järgi algusega kell 13.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles