Lumetormis kaduma läinud olümpiavõitja leiti surnuna

Postimees Sport
Copy
Ratsutamine. Pilt on illustreeriv.
Ratsutamine. Pilt on illustreeriv. Foto: imago sportfotodienst/imago sportfotodienst

1980. aastal ratsutamises olümpiavõitjaks kroonitud venelane Aleksandr Blinov läks veebruaris lumetormis kaduma ja leiti nüüd surnuna.

Venemaa portaal MK kirjutab, et 66-aastane Blinov läks kaduma 9. veebruaril kodu lähedal Andrejevskoje külas, mis asub Možaiski rajoonis. Tema surnukeha leiti märtsi alguses, vaid 150 meetri kaugusel kodust.

Blinov oli lumetormis surnuks külmunud ja värske lumi oli tema laiba katnud.

MK-le andis intervjuu ka Blinovi sõber, Aleksandr Jevdokimov, kelle sõnul tuvastas politsei, et mees oli surma päeval suundunud Možaiski. Endine sportlane külastas kõigepealt panka ja läks seejärel poodi. Sealt lahkudes oli ta olnud kehvas olukorras.

Blinov võttis takso ja soovis koju sõita. Kuna väljas valitses suur lumetorm, oli tee kinni sadanud ja takso pidi ta maha panema 500 meetri kaugusel kodust.

Kusjuures väidetavalt oli üks pealtnägija näinud samal õhtul meest tee ääres roomamas, kuid ei saanud liikluse tõttu kohe kinni pidada. Selleks ajaks, kui politsei ja kiirabi olid kohale jõudnud, oli mees juba lahkunud.

Blinov võitis 1980. aasta Moskva olümpial kolmevõistluses kuldmedali. Individuaalselt teenis ta samadelt mängudelt veel hõbeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles