PM Poolas ⟩ Nõu teekond EMile: ülikooli treener keelas lennukile astuda ja ähvardas eestlase tiimist välja visata

Mariel Gregor
Copy
Tony Nõu (kõige paremal) saavutas Euroopa sisemeistrivõistluste 400 m jooksus 44. koha.
Tony Nõu (kõige paremal) saavutas Euroopa sisemeistrivõistluste 400 m jooksus 44. koha. Foto: Jasper Jacobs/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eesti koondise jaoks algas kergejõustiku sise-EM Torunis ehmatusega, sest esimesena stardis olnud Tony Nõu vajas pärast 400 m eeljooksu arstiabi ega jõudnud meediatsooni ajakirjanike ette. Pärast ligi pooletunnist ootamist saabus info, et Nõu jäi rajale lebama ning viidi tilguti alla. Veidi hljem selgus, et veelgi ärevam oli Nõu Poola Toruni jõudmise protsess: tal keelati lennukile minna ja ähvardati ülikooli kergejõustikutiimist välja visata.

22-aastane Nõu on ka varem end võistlustel nii tühjaks pingutanud, et kosumiseks on aega läinud. Kui võtta arvesse ajavahet USAga (Nõu tuli Poola Nebraska ülikooli juurest – M.G.) ning 30-tunnist lendu, siis võib aimata, kui raskelt talle reedene jooks kulges.

Mitmed USA ülikoolides õppijad on tihti Euroopa või maailma tiitlivõistlustelt eemale jäänud, sest sealne hooaeg on väga väsitav ning lisaks ootaks ees pikk reis. Nõu soovis algusest peale ise väga EMile tulla ja kõik sujuski plaanitult kuni viimase hetkeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles