PM Poolas ⟩ Poolfinaali pääsenud Pedriks naudib pinge all võistlemist

Mariel Gregor
Copy
Koondise füsioterapeut Risto Jamnes ning Keiso Pedriks ja Karl Erik Nazarov.
Koondise füsioterapeut Risto Jamnes ning Keiso Pedriks ja Karl Erik Nazarov. Foto: Mariel Gregor/Postimees

Tõkkesprinter Keiso Pedriks tegi Toruni sise-EMil hea eeljooksu (7,79) ning pääses oma jooksu kolmandana kindlalt poolfinaali. 

Et halli tablool kuvati kohe pärast jooksu tulemused valesti ja Pedriksit seal polnudki, tuli ta Mixed Zone´i teadmatuses, kuidas tal läks. «Vaatasin, et misasja! Ma ise tundsin ka, et olin ju kolmas, aga tabloole ilmusid juba neljas, viies, mõtlesin, et täitsa per*es!» muljetas sportlane ehmatuse üle, kui oma nime õiges kohas ei näinudki.

Start oli Pedriksil tavapäraselt mitte kõige teravam, ent ta ei lasknud end sellest häirida ning tegi tugeva jooksu. «Jäin maha ja mõtlesin, et ma ei saa siin kangutama hakata. Et lähen võtan rahulikult ja lõpp on mul natuke tugevam, teadsin, et mida tõke edasi, seda lähemale ma jõuan. Ma ei läinud sellest pingesse ega hakanud pabistama, tegin rahulikult oma ära,» sõnas Pedriks.

Keiso Pedriks pärast edukat eeljooksu.
Keiso Pedriks pärast edukat eeljooksu. Foto: EKJL

«Eeljooks ongi kõige raskem, nüüd on suur pingelangus ja homses poolfinaalis saab juba nautima minna ja kes teab, võib-olla isegi natuke riskima minna. Nüüd saab boonust võtta ja tulebki nautida, homme uus päev, eks näis, mis saab.»

Pedriks kinnitas, et sarnaselt toanaabrile, sõbrale ja konkurendile Karl Erik Nazarovile jääb temalgi selja taha kehva unega öö. PM Poolas 〉 Oma eeljooksu võitnud Nazarov öösel hästi ei maganud, ent pärast jooksu laulis

«Eile õhtul, kui magama hakkasime minema, siis juba tuli veits siuke ärevus mõlemal sisse. Öösiti ärkasime mitu korda üles ja kuulsin, kuidas tema käis vetsu vahet ja isegi (endal) ei olnud kõige parem olemine. Aga hommikul ärkasime, tegime natuke nalja ja siis ta läks juba minema ja nüüd ma siin olen,» rääkis lõbusas tujus sportlane, kes naudib pinge all võistlemist.

«Ei, täitsa mõnus, mulle siuke pinge meeldib, mõnus ärevus-pinge, et tuled siia ja näed soojendusel oma iidoleid tegemas. Tuled ja naudid iga minutit,» lisas tõkkejooksja.

Pinge sobib ilmselgelt ka Nazarovile, kes jooksis veidi hiljem Eesti 60 m Eesti rekordiks 6,62 ja tagas koha tänaõhtuses finaalis.

Poolfinaalid joostakse homme, Pedriks on esimeses jooksus, mis algab kell 14.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles