BLOGI ja GALERII ⟩ Vingelt võidelnud Kalev/Cramo teenis Avtodori vastu mesimagusa võidu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy

Kalev/Cramo teenis VTB Ühisliigas võidulisa, koduväljakul alistati 85:77 Saratovi Avtodor. Kohtumise käigu ja analüüsi leiab allolevast blogist.

Enne mängu

Neljapäeval koduliigas Pärnuga võrdse lahingu pidanud Kalev saab matšile minna peaaegu täiskoosseisus. Kindlasti jääb eemale vaid mängujuht Sten Sokk. Väike küsimärk püsib Maurice Kempi kohal, ent mõned päevad tagasi teenis ta üle 20 minuti. 

Turniiritabelis on Kalev/Cramo nelja võidu ja 12 kaotusega eelviimasel, 12. kohal, kuid kahel eespool oleval võistkonnal (Astana ja Jenissei) on täpselt sama seis. Kaheksandal ehk viimasel play-off’i viival positsioonil on Euroliiga klubi Moskva Himki (7-8). 

Avtodor on kogunud kaheksa võitu ja üheksa kaotust, tabelis ollakse kuuendal real. Kaleviga kohtuti esimest korda jaanuaris, siis teeniti kodus kindel 87:61 võit. Selles kohtumises mängis olulist rolli fakt, et Eesti klubil oli rivis kõigest kaheksa mängijaga. Puudu olid mitmed põhitegijad, näiteks Marcus Keene, Janari Jõesaar ja Devin Thomas.

Tänase külaliste koormust kannavad kuus võõrleegionäri ja noor Nikita Mihhalovski. Hooaja jooksul on kooseis palju muutnud, lahkunud on viis meest, neist tuntum Drew Gordon, kes liitus Krasnodari Lokomotiv Kubaniga.

Liidriteks on pidama jäänud ameeriklasest mängujuht Nate Mason, kes tiimi parimana kogunud keskmiselt 15,6 punkti ja 6,2 söötu. Kuuba päritolu Gian Clavelli arvel on 15,2 silma. Horvaadist korvialune jõud Željko Sakici näitajad on 12,7 punkti ja 7,4 lauapalli.

Keskmiselt kahekohalise punktisummani on jõudnud veel USA tagamees Markel Starks (11,3), kohalik talent Mihhalovski (10,5). Ühe uuema täienduse, NBA kogemusega 206 cm pikkuse eesliinimängija Cheick Diallo, saak kolmes mängus on 11 punkti ja 6,7 lauda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles