VIDEO ⟩ Hispaania esiliiga üks suuremaid tähti Kristian Kullamäe vedas tiimi raskest seisust marjamaale

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristian Kullamäe (palliga).
Kristian Kullamäe (palliga). Foto: CB Imprenta Bahía San Agustin/Facebook

Eesti korvpallikoondislase Kristian Kullamäe koduklubi Mallorca Palma alistas põhiturniiri viimases matšis 68:63 Murcia ja kindlustas koha järgmises ringis.

Hispaania esiliigas jagati tänavu võistkonnad kahte alagruppi, üks üheksa-, teine kümneliikmeline. Palma mängis B-pooles, kus lõpetati 11 võidu ja seitsme kaotusega kolmandat kohta. Neljal võistkonnal on veel paar matši pidada, kuid meie mehe võistkonda see kuidagi ei mõjuta. 

Kusjuures Palma hooaja algus oli kohutav. Kuuest esimesest mängust võideti vaid üks. Hooaja teisel pooles paranes olukord aga oluliselt: 12 matšist kaotati vaid kaks. Edus oli väga oluline roll ka Kullamäel. 

Praeguse seisuga on mängujuht keskmiselt 16,5 silmaga kogu liiga paremuselt teine punktikütt. Lisaks kogus Kullamäe põhiturniiri 18 mängus 30,2 minutiga 3,5 lauapalli ja 2,6 resultatiivset söötu. 

Hooaeg jätkub vahegrupiturniiriga, kus saavad kokku mõlema grupi viis tugevamat, varasemad omavahelised mängud tulevad kaasa. Sealt selgitatakse seitse play-off'i tiimi, üks õnnelik saab võimaluse ka alumisest vahegrupist. Hispaania kõrgliigasse peaks pääsema kaks paremat. 

Tugevamas vahegrupis mängib veel üks meile oluline klubi. A-pooles lõpetas üheksa võidu, seitsme kaotuse ja neljanda kohaga Valladolidi Real. Hooaja esimeses pooles müttas seal Martin Paasoja, kes sai aga vigastada ja tema asemel toodi Jaan Puidet.

Puidet tegi kaasa üheksas põhiturniiri mängus, kogudes keskmiselt 21,5 minutiga 7,4 punkti ja 2,7 lauapalli. Trauma tõttu enneaegselt lõppenud hooajal jäi Paasoja saagiks kuus matši, 20 minutit ja 4,5 silma. 

Muide, Valladolidi meeskonna juhid rääkisid juba hooaja eel, et peamine eesmärk on jõuda kõrgliigasse. Palma puhul käis jutt eelkõige esiliigasse püsimajäämise osas. 

Vahegrupi mängud algavad 19. märtsist. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles