Põhja-Soomes karjääri parimat tulemust korranud Katsuta: tahtsin veelgi rohkemat

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Takamoto Katsuta.
Takamoto Katsuta. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Kui veebruari viimasel nädalal toimunud Arctic Rally suurimad tähed olid Ott Tänak (Hyundai) ja Kalle Rovanperä (Toyota), siis nende varjus säras ka kolmas, veidi üllatuslikum nimi. 

Selleks särajaks oli Toyota neljas sõitja Takamoto Katsuta, kes kordas Põhja-Soomes oma WRC-karjääri parimat tulemust, kui platseerus kuuendaks.

Tõsi, oma rolli selles mängis ka õnn, sest oli noorukese Oliver Solbergi sõiduviga viimasel katsel see, mis jaapanlast koha võrra kergitas. Kuid sellest hoolimata nentisid rallieksperdid, et Katusta etteaste Lapimaal oli tunnustavat aplausi väärt. 

Jaapanlane ise jäi suures plaanis enda sõiduga rahule, kuid tagantjärele toimunut analüüsides leidis ta, et oli võimeline ka enamaks. «Mõistagi jäin nädalavahetusega rahule, kuid tahtsin näidata veelgi enamat ja ausalt öeldes lootsin, et olen ralli lõppedes paremal positsioonil,» tunnistas ta ausalt. 

«Ma nautisin sealseid katseid väga ning nii mõneski splitis õnnestus mul näidata kõige nobedamat minekut. Samas oli ka lõike, kus ma olin liiga ettevaatlik ja kaotasin seetõttu liiga palju aega,» jätkas jaapanlane. 

«Kui tingimused olid stabiilsed, tundsin ma ennast väga enesekindlalt, kuid lahtisel pinnasel tuleb mul veel enda sõitmist parandada. Pean selle kallal tõsiselt tööd tegema ja edasi arenema, kui tahan kunagi poodiumile tõusta või rallisid võita. Mul on veel väga palju õppida, kuid olen motiveeritum kui eales varem,» lõpetas Katsuta. 

Järgmisena on jaapanlasel võimalik enda sõiduoskusi proovile panna 22.–25. aprillini, kui MM-karussell siirdub esimest korda Horvaatiasse.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles