VIDEO ⟩ Esimene tehasetiim alustab juba homme hübriidajamiga WRC-auto testimist (2)

Postimees Sport
Copy
M-Spordi praeguse generatsiooni WRC-auto.
M-Spordi praeguse generatsiooni WRC-auto. Foto: @World/M-Sport

M-Spordi rallimeeskond andis teada, et homme läbib oma esimesed meetrid nende uus WRC-auto, mis on järgmisest hooajast kehtima hakkavate reeglite kohaselt hübriidajamiga. M-Sport on esimene uue põlvkonna neljarattalise põrgulise testimist alustav tehasetiim.

M-Spordi omanik Malcolm Wilson sõnas ralliportaalile DirtFish, et uue auto tööle saamine on väga eriline hetk. «Olen seda momenti nüüd juba mitu korda läbi elanud, kuid see ei kaota kunagi põnevust,» lisas ta.

Inglane suunas kõige suuremad tänusõnad M-Spordi ralliosakonna peainsenerile Chris Williamsile ja tehnilist tuge andnud autotootjale Ford. «Tahtsime võimalikult varakult masina sõitma saada ning eesmärk on täidetud. Nüüd testime autot enne uut hooaega võimalikult palju.»

Samas ei soovinud Wilson esimesena testima asumist ületähtsustada. «Teeme tööd, et võita rallisid, mitte võita auto ehitamise võidujooksu.»

Järgmisena peaks uue WRC-auto testimisega alustama Toyota. Nende tehniline direktor Tom Fowler on DirtFishile öelnud, et loodetavasti on uue põlvkonna Yaris WRC kihutamas juba märtsi lõpus.

Millal ja kas üldse alustab testimisega Hyundai, on praegu selgusetu, sest pole kindel, kas nad järgmisel hooajal jätkavad või mitte.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles