Üllatuskaotuse saanud Ronaldo ja Juventus langesid Meistrite liigas konkurentsist!

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Torino Juventuse superstaar Cristiano Ronaldo.
Torino Juventuse superstaar Cristiano Ronaldo. Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS/SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas ei näe me sel hooajal enam tiitli eest võitlemas Cristiano Ronaldot, sest tema koduklubi Torino Juventus langes FC Porto vastu üllatuslikult konkurentsist.

Avamängu võitis Portugali klubi kodus 2:1 ning nad läksid juhtima ka Torinos peetud korduskohtumist, kui 19. minutil oli penaltipunktilt täpne poolkaitsja Sergio Oliveira.

Teise poolaja alguses teenis aga Porto iraanlasest ründaja Mehdi Taremi kahe minuti jooksul kaks rumalat kollast kaarti ning peakohtunik Björn Kuipers saatis mehe varakult duši alla.

Porto olukord oli seda kurjakuulutavam, et Federico Chiesa oli 49. minutil seadnud tabloole 1:1 viigi. Sama mees lõi ka 2:1, kui ta realiseeris tugeva pealöögiga paremkaitsja Juan Cuadrado oivalise tsenderduse.

Et normaalajal rohkem väravaid ei nähtud, kuigi võimalusi oli mõlemal poolel ning paar minutit enne normaalaja lõpuvilet lõi Cuadrado latti, läks mäng lisaajale. 

Seal haaras 115. minutil juhtohjad Porto, kes viigistas seisu tänu Oliveira imelisele karistuslöögile. Keskväljamehe sooritus oli ülitugev ja lendas mööda maad ning Juventuse väravavaht Wojciech Szczesny sai küll pallile käe vastu, kuid mitte piisavalt tugevalt.

Juventus polnud oma viimast sõna öelnud. Federico Bernardeschi nurgalöögi suunas 117. minutil peaga väravasse Adrien Rabiot. Rohkemaks polnud aga Itaalia klubil jaksu, ehkki Portot suruti küll.

Et kahe mängu kokkuvõttes jäi seis 4:4, pääses veerandfinaali võõrsil rohkem tabamusi löönud klubi. Selleks oli Porto.

Teisipäeva viimastel minutitel jõudis aga esimesena veerandfinaali Hispaania tiimi Sevilla alistanud Dortmundi Borussia. Saksamaal toimunud lahing lõppes 2:2, kahe mängu kokkuvõttes oli Dortmund etem 5:4.

Teisipäeval lõi Dortmundi kasuks kaks väravat Erling Braut Haaland, kes realiseeris 35. minutil Marco Reusi hea söödu, 54. minutil oli kesktormaja täpne 11-meetri karistuslöögist. Sevilla väravad kanti 69. ja 96. minutil ründaja Youssef En-Nesyri nimele.

Jalgpallimaailma üheks andekamaks nooreks peetav Haaland jätkas sellega oma imelist seeriat Meistrite liigas. Nimelt on 20-aastane Inglismaal sündinud norralane löönud oma esimese 14 mänguga maailma kõige mainekamas klubisarjas rekordilised 20 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles