VIDEO Kriisis CSKA peatreener läks ajakirjaniku küsimuse peale põlema: võitlen kõigiga!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Dimitris Itoudis.
Dimitris Itoudis. Foto: SERGEI ILNITSKY/EPA/Scanpix

Moskva CSKA korvpalliklubi teenis Euroliigas järjekordse kaotuse, kodusaalis jäädi 76:84 alla Milano Olimpiale. Kohtumisejärgne pressikonverents muutus ootamatult üsna tuliseks. 

Kohustuslik programm, kus räägitakse lühidalt ja reeglina üsna ümmarguselt, mis mängus toimus, oli lõppemas ja CSKA pealik Dimitris Itoudis lahkumas. Siis otsustas aga üks julge ajakirjanik kreeklasest lootsi veidi survestada. 

Lehemees viitas endise CSKA mängija ja praeguse korvpallikommentaatori Vladimir Gomelskii väljaütlemisele. Endise palluri sõnutsi pärast hooaega enam Itoudise teenetega ei arvestata. Väidevalt on see otsus juba kindel. 

Esialgu üritas kogenud treener asja võtta veidi huumoriga. «Võib-olla peaksin tema käest praegu küsima, et mida ma sööma peaksin või kus olema,» pilkas ta väidet, et Gomelskii on «klubile lähedalseisev inimene». 

«Ma ei saa aru, miks sa seda küsid,» jätkas Itoudis. «Kas kõik inimesed, kes Venemaal sõna võtavad, otsustavad CSKA tuleviku üle? Ma ei saa aru, mida see küsimus tähendab.»

Ajakirjanik pareeris: «Te võite lihtsalt eitavalt vastata.»

Sealt alates sai Itoudise mõõt täis. «Minu leping lõppeb suvel, aga ma ei tea, mis saab edasi. Võib-olla on sul või temal õigus, aga äkki eksite. Kust ma pean seda teadma!? Kas sulle tundub, et ma ei võitle ja annan alla!? Kas näed mind võitlemas!?» küsis peatreener. 

«Näen teid võitlemas...» vastas reporter, kelle poole sõna pealt Itoudis selgelt häält tõstes jätkas.

«Ma võitlen kõigiga! Mul on rohkem motivatsiooni kui kõigil siin ruumis ja väljaspool! Olen küll teeninud kuulsust, raha ja kõike muud, aga minu töö pole siin tehtud. Mul on praegu rohkem motivatsiooni kui inimestel, kes pole oma elu mõtet leidnud. Olen küll palju saavutanud, aga mul on endiselt rohkem energiat kui kõigil teistel.

Olen siin ja seisan on nime taga. Kui midagi ütlen, siis ka vastutan selle eest. Mulle ei meeldi selline asi. Olen sama inimene, kes toonud CSKA-le tiitleid. Jah, palju on muutunud, aga kui te seda ei näe, siis kirjutage, mis tahate. Pole probleemi. Mina teen teen oma tööd, teie enda oma.»

Hooaja keskel Euroliigas kindlalt liidrikohta hoidnud CSKA on langenud kolmandaks. Viimase kuue vooruga võib veel nii mõndagi muutuda, sest tabel püsid väga tihe. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles