Ogier noore Solbergiga võitlusest: Oliver osutab kindlasti rohkem vastupanu kui tema maailmameistrist isa

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Toyota GAZOO Racing

Talendikas Oliver Solberg tegi veebruari lõpus WRC-masinaga muljetavaldava debüüdi, kui saavutas Arctic rallil seitsmenda koha. Teisel võistluspäeval heitles ta pikalt ka valitseva maailmameistri Sebastien Ogier'ga, kellel noormees midagi lihtsalt ära ei andnud.

Soomes toimunud Arctic rallil alustati teist võistluspäeva järjestuses, kus Ogier läks rajale viiendana ning Solberg kohe tema järel kuuendana. Nõnda oli neid väga lihtne võrrelda, kuna heideldi sarnases positsioonis.

Kui võinuks arvata, et Ogier jätab debütandi kaugele selja taha, siis nii ei läinud. Mehed näitasid minekut, kus kord üks peal ja teine all ning vastupidi. Lõpuks oli Solberg vanameistrit nõnda survestanud, et mees lõpetaski võistluspäeva lumehanges ja katkestas kogu ralli.

Vaatamata suurele ebaõnnele ei olnud Ogier kitsi ka noormeest tunnustama. «See oli väga tugev nädalavahetus temalt. Eriti arvestades seda, et tegu oli tema WRC debüüdiga,» ütles Ogier ralliportaalile Dirtfish.

Kaks rallisõitjat said omavahel laupäeval ka vestelda ning arutati väga paljusid asju. Üheks neist oli võrdlus Oliveri ja tema maailmameistrist isa Petteri vahel. «Ütlesin talle, et võitlesin mõned aastad tagasi sinu isaga, kuid juba praegu osutad sa suuremat vastupanu kui su isa,» jätkas Ogier, kes selgitas, et Oliver soovis, et ma seda Petterile samuti ütleksin.

Kui vaadata numbreid, siis Ogier ja Petter Solberg läksid vastamisi 35 korral ning prantslane tuli nendest võitjana välja 18 korral. Hetkel on seis Oliveriga 0:1 prantslase poolt vaadates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles