Ogier ei kipu Rovanperä ajaloolist saavutust üle tähtsustama

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Toyota GAZOO Racing

20-aastane Kalle Rovanperä tõusis Lapimaa ralli järel MM-sarja ajaloo noorimaks liidriks. Seitsmekordse maailmameistri Sebastien Ogier' sõnul on Soome rallitalent noor ainult passi järgi.

Rovanperä edu MM-sarjas teist kohta hoidva Hyundai sõitja Thierry Neuville’i ees on neli punkti. Meeskondlikus arvestuses on Toyota edu valitseva tšempioni Hyundai ees 11 silma.

Mullu karjääri seitsmenda MM-tiitli võitnud Ogier tunnustas noort tiimikaaslast hea hooaja alguse eest, kuid ei soostunud ajaloolist fakti – et Rovanperä noorim MM-sarja liider – üle tähtsustama.

«Vanuse mõttes on ta noor, aga mitte kogemuste poolest. Ma ei pööraks liiga palju tähelepanu sellele «noorima» asjale. Ta on osa uuest generatsioonist, kellel on kogemusi. Ta on talent, kuid see pole mingi uudis. Nüüd on tal WRC-autoga ka kogemust, lisaks võistles ta koduradadel. Ta oli väga tugev ning ilmselt pettunud, et ei suutnud võita,» kommenteeris Ogier.

Ogier, kes jahib oma viimasel WRC hooajal kaheksandat MM-tiitlit, tahab võita tänavu ka meeskondliku meistritiitli. Rovanperä on sellel missioonil kõva trump. «Ta tegi (Lapimaal) tugeva tulemuse, mis võinuks olla isegi veel tugevam. See on meile kui tiimile väga hea, et ta suudab esiotsas võidelda. Kindlasti on meie eesmärk tänavu võita mõlemad meistritiitlid,» ütles Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles