Djokovic alistas maratonlahingus Nadali ja võitis Austraalia lahtised

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic pärast matši võitmist.
Novak Djokovic pärast matši võitmist. Foto: SCANPIX

Meeste tennise maailma esireket Novak Djokovic võitis teist aastat järjest Austraalia lahtised meistrivõistlused.

Djokovic alistas profitennise läbi aegade pikimas suure slämmi turniiri finaalis, mis kestis viis tundi ja 53 minutit, maailma teise reketi Rafael Nadali 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5), 7:5.

Neljanda seti kiires lõppmängus juhtis Djokovic 5:3, kuid Nadal võitis järgmised neli punkti ja viis mängu otsustavasse setti.

Viiendas setis suutis esimesena vastase pallingu murda Nadal, minnes 4:2 juhtima, kuid andis seejärel kohe oma servigeimi ära ja Djokovic viigistas 4:4. Seejärel oli Djokovicil Nadali servil murdevõimalus, ent ta ei suutnud seda ära kasutada ja Nadal läks 5:4 ette, kuid Djokovic võitis oma pallingu ja viigistas taas seisu. Siis oli Djokovicil taas Nadali servil murdepall ning seekord serblane ei eksinud, minnes 6:5 juhtima. Oma pallingugeimis asus Djokovic 30:0 juhtima, kuid kolm järgmist punkti võitis Nadal, teenides murdepalli, kuid ta ei suutnud seda ära kasutada ja Djokovic hoidis servi, võites ka kogu mängu.

Tänane mäng katkestati neljandas setis seisul 4:4 umbes kümneks minutiks, kuna vihma hakkas sadama ning korraldajad olid sunnitud katuse sulgema.

Austraalia lahtiste senine pikim mäng kestis viis tundi ja 14 minutit ning ka siis oli üks osalistest Nadal – 2009. aastal kulus tal poolfinaalis just nii kaua, et alistada kaasmaalane Fernando Verdasco.

Eelmisel aastal kohtusid Djokovic ja Nadal kuue turniiri finaalis ning ka siis võitis kõik mängud Djokovic, seega on serblane nüüd Nadali alistanud seitsmes järjestikuses finaalmängus. Ühtlasi sai Nadalist esimene mees, kes kaotanud järjest kolme suure slämmi turniiri finaalis.

Üldse on Djokovic ja Nadal omavahel kohtunud nüüd 30 korda ning neist 16 matši on võitnud Nadal.

Seitsmendat korda suure slämmi turniiri finaalis mänginud 24-aastane Djokovic võitis täna oma viienda võidukarika, kolmel korral on ta triumfeerinud just Austraalia lahtistel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles