Videod ⟩ Raskuste kiuste võistlema pääsenud eestlanna alistas Moskvas kõik konkurendid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Liisi Vaht (sinises) finaalmatšis.
Liisi Vaht (sinises) finaalmatšis. Foto: Kuvatõmmis

Liisi Vaht võitis Brasiilia ju-jutsus kõige kiuste Abu Dhabi Grand Slami Moskva etapil kuldmedali.

Eesti Brasiilia ju-jutsu esinumber Liisi Vaht võitis pingelises finaalis Kasahstani esindajat ja sai kaela kuldmedali.

Vaht võistles kategoorias -55 kg. Nii pühapäeval toimunud poolfinaalis kui ka finaalis lõpetas Vaht mõlemad matšid alistusega. Poolfinaali võiduks läks aega napid 39 sekundit, Vaht alistas vastase sirge käelukuga.

Finaalmatš 23-aastase Kasahstani esinumbri Moldir Mekenbayeva vastu kestis kauem, kuid neljandal minutil õnnestus Vahtil tuua koju võit (kraekägistus seljast), kusjuures Vaht juhtis selleks hetkeks ka punktidega 9:5.

Võit on seda suurem, et treenimine on Vahtil olnud koroonapandeemia tingimustes keeruline: trenni on ta teha saanud vaid koondislastega. Luhtus ka läinudaastane treeningplaan, mis nägi ette välismaa naistega treenimist.

Samuti valmistas ohtralt peavalu viisa hankimine. See õnnestus saada alles vahetult enne võistlusi, sõna otseses mõttes viimasel hetkel.

«Võistlusnärv oli veidike sees, aga seda leevendas teadmine, et tegu on minu suuruses neidudega. Eestis olen olude sunnil trenni teinud vaid endast väga palju suuremate meestega,» kirjeldas 3D Treeningus harjutav Vaht. «Finaalis tegin küll mõne vea, kuid kui võtsin vastase selja, teadsin, et matš on tema jaoks läbi. Sealt tuli lõpetus lihtsalt.»

Vahti treener Priit Mihkelson sõnas, et Vaht tegi hea soorituse. See on imetlusväärne, arvestades asjaolu, et treeningusse ja võistluskalendrisse on tulnud koroonapandeemia tõttu sisse paus.

«Võit kõrgel tasemel musta vööga finaalvastase üle räägib Liisi tasemest väga palju. Kokkuvõttes oli see hea soojendus võistlushooajaks – kui pikk või lühike see ka olema ei saa,» kinnitas Mihkelson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles