Soome ralli korraldajad on valmis eestlastelt snitti võtma

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänaku fännid oma sangarile 2019. aasta Soome rallil kaasa elamas.
Ott Tänaku fännid oma sangarile 2019. aasta Soome rallil kaasa elamas. Foto: Sander Ilvest

Kuu aega tagasi sai AKK Sportsi meeskond edukalt hakkama Arctic Rally korraldamisega. Suvel ootab neid ees järgmine väljakutse: maha tuleb saada ka Jyväskylä võidukihutamisega. 

Mullu jäi legendaarne Soome MM-etapp koroonaohu tõttu ära ning tänavugi ei saa keegi kivisse raiuda, et osavõistlus ikkagi toimub. Ent korraldajad on omalt poolt valmis selleks kõike tegema. 

Ideaalmaailmas tahaks AKK Sports suvel raja äärde meelitada ka fänne, kuid koroonaviiruse tõttu pole see niisama lihtne ülesanne. Siinkohal ongi põhjanaabrid valmis šnitti võtma Rally Estoniast, kes jagas juba eelmisel aastal rallisõbrad kindlatesse gruppidesse ning müüski pileteid konkreetsetele publikualadele.

«Oleme kaalunud niinimetatud Eesti mudelit,» viitas AKK Sportsi tegevjuht Riku Bitter rallit.fi-le antud usutluses mullusele Rally Estoniale, kus müüdi 16 000 piletit 16 erinevasse tsooni. «Me pole üksikasju veel kaalunud, selles osas, kas kontseptsioon Eesti omaga sarnane.»

Publiku raja äärde saamine on soomlaste jaoks äärmiselt oluline, sest sealsed korraldajad sõltuvad teatud määral piletitulust. Seda, kas Jyväskylä ralli publikuta saaks toimuda, Bitter hetkel öelda ei tihka: «See on endiselt küsimärk. See on keeruline.»

Soome ralli peaks toimuma kaks nädalat pärast Rally Estoniat ehk 29. juulist 1. augustini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles