Auto alla jäänud Mavericksi kauane võtmemängija jäi halvatuks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Shawn Bradley.
Shawn Bradley. Foto: NBA @DallasMAvs

Dallas Mavericksi korvpallimeeskond saatis kolmapäeval välja pressiteate, kus avaldas, et nende endine keskmängija Shawn Bradley jäi jaanuaris rattaga sõites auto alla ning on pärast õnnetust halvatud.

Traagiline vahejuhtum leidis aset 20. jaanuaril. 48-aastane Bradley oli parasjagu St. George'i linnas rattaga teel koju, kui auto talle selja tagant otsa sõitis. Õnnetuse käigus sai tõsiselt viga endise keskmängija selgroog ning talle tehti keeruline operatsioon.

Seejärel veetis ta kaheksa nädalat haiglas, kust hiljuti viimaks välja kirjutati. Paraku ei teinud 229 cm pikkune endine keskmängija seda omal jalul, sest õnnetust jättis ta halvatuks.

Bradley valiti NBAsse 1993. aastal Philadelphia 76ersi poolt ning nende leeris veetis ta kaks aastat. Seejärel pallis ta kaks hooaega New Jersey Netsi eest ning 1997. aastal jõudis ta otsapidi Dallasesse, kus mängis kuni 2005. aastani. 

Bradley edukaim hooaeg oli 1996-97, kui ta viskas Mavericski eest keskmiselt 14,6 punkti mängus, noppis 8,7 lauapalli ja pani 2,7 blokki. Aasta varem oli ta Netsi ridades kirja saanud keskmiselt 4 kulpi mängus, mis oli ka NBA parim näitaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles