Saksamaa olümpiamängudele viinud treener sai ähvardava kirja: kui sa ei lahku, siis tuleme su koju ja vaatame, mis sinust saab

Karl-Joosep Küngas
Copy
Alfred Gislason on Saksamaad juhendanud alates 2019. aastast.
Alfred Gislason on Saksamaad juhendanud alates 2019. aastast. Foto: ANNEGRET HILSE/REUTERS

Saksamaa käsipallikoondis lunastas läinud nädalal pääsme Tokyo olümpiamängudele. Kui võiks arvata, et see tooks paljudele ülevaid emotsioone, siis osa pöidlahoidjaid nii ei arvanud.

Saksamaa koondist juhendab alates 2019. aastast islandlane Alfred Gislason, kes on ise Islandi käsipallilegend, kuid elanud Saksamaal juba 30 aastat. Kahjuks pole välistreener kõigile vastuvõetav ja nõnda leidis Gislason enda postkastist väga hirmsa sõnumiga kirja.

Saatja oli selgelt häiritud, et just islandlane peab suurt Saksamaa koondist juhendama ning soovis temalt ametist tagasiastumist. «Kui sa ei lahku, siis me tuleme sinu korterisse ja vaatame, mis sinust saama hakkab,» seisis kirjas.

61-aastane treener postitas kirja kohe ka sotsiaalmeediasse, kus sai hiljem sellele ohtralt positiivset tagasisidet ning saatja mõisteti üksmeelselt hukka. Ka Saksamaa alaliit seisab selgelt islandlase taga ning toetab teda igas otsuses. «Saksamaa käsipalliliit ei aktsepteeri rassismi ega ksenofoobiat,» seisis nende teadaandes.

Samuti oli Gislasonile toeks tema endine tööandja Kieli kõrgliiga meeskond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles