Jürgens ja Oral Roberts said NCAA märtsihullusel hakkama esimese suurüllatusega

Karl-Joosep Küngas
Copy
Carlos Jürgens.
Carlos Jürgens. Foto: oruathletics.com

USA ülikooli korvpalliliiga NCAA finaalturniiril ehk märtsihullusel alustati esimese ringi kohtumistega ning esimese üllatusega sai hakkama Carlos Jürgensi ülikool Oral Roberts.

Lõunakonverentsis 15. asetuse saanud Oral Roberts läks avaringis vastamisi teise asetusega Ohio State'iga. Selgelt autsideriteks olnud Jürgensi koduklubi ei lasknud asetustest ennast häirida ja mängisid enda mängu.

Kiirelt haarati eduseis ning Ohio State ei saanud enda tugevusi peale suruda. Suur roll oli selles ka eestlasel, kes osava mängujuhtimisega sai avapoolajal kirja koguni viis korvisöötu. Rünnakute lõpetamise eest hoolitses NCAA kõrgeima divisjoni suurim korvikütt Max Abmas, kelle arvele kanti poolajaks kahekohaline punktisumma. Pikemale pausile mindi Oral Robertsi 36:33 juhtimisel.

Teisel poolajal ei suutnud kumbki meeskondadest suuremat vahespurti korraldada ning nõnda kulges kohtumine punkt-punktis viimaste minutiteni. Viimasel viiel minutil hästi tabanud Ohio State hoidis juhtohje enda käes, kuid Oral Robets ei andnud alla ning suutis 15 sekundit enne normaalaja lõppu mänguseisu viigistada (64:64). Vastaste liidril Duane Washingtonil oli võimalus mäng otsustada, kuid nii ei läinud ja ees ootas viis lisaminutit.

Lisaajal haaras uuesti ohjad Oral Robets, kes oma kahe liidri Max Abmasi ja Kevin Obanori korvide toel kuuega juhtima asus. Seda eduseisu enam maha ei mängitud ning Oral Roberts edenes 75:72 võiduga teist korda ajaloos märtsihullusel teise ringi. Viimati saadi sellega hakkama 47 aastat tagasi.

Seitsme mängijaga tänast kohtumist mänginud Oral Robertsi parimana viskas Obanor 30 silma ja võttis 11 lauapalli, teda toetas Abmas 29 punktiga. 42 minutit väljakul rassinud Jürgensi arvele kanti kuus punkti, kuus korvisöötu (meeskonna parim) ja viis vaheltlõiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles