GALERII ⟩ Eesti lõi küll kaks, aga tšehhid tegid meiega, mis tahtsid (5)

Postimees Sport
Copy

Eesti meeste jalgpallikoondis kaotas 2022. aasta MM-valiksarja esimeses mängus Tšehhile 2:6.

Mõneti üllatuslikult oli Eesti see, kes 12. minutil mänguskoori avas. Konstantin Vassiljev mängis hea läbisööduga Rauno Sappineni vastaste väravavahiga silmitsi ning mullu koondise esiründajaks tõusnud florakas ei eksinud. 

Tšehhid ei lasknud sellest aga ennast heidutada ning kuus minutit hiljem seadis igapäevaselt Bundesligas palliv Patrik Schick jalule 1:1 viigi. Sama mees tegi eeltöö ka tšehhide teisele tabamusele, kui jättis palli oskuslikult Antonin Barakile. 

Külaliste kolmas tabamus sündis nurgalöögist ning selle autoriks oli West Ham Unitedi mängumees Tomaš Soucek. Vahetult enne poolajavilet sai Soucek kirja ka enda teise, kui virutas 25 meetri pealt palli püüdmatult Aksalu selja taha. 

Kohe teise poolaja alguses õnnestus Soucekil vormistada ära enda kübaratrikk ning kuuendat korda sahistasid tšehhid meie väravavõrku 56. minutil, kui täpne oli Jakub Jankto. 

Pärast tõmbasid külalised tuure vähemaks ning lubasid Eesti uuesti mängu sisse. Kui Bogdan Vaštšuki löögi suutis Tšehhi väravavaht Jiri Pavlenka tõrjuda latti, siis Henri Anieri 86. minuti lähilöögi vastu oli ta võimetu. 2:6 tulemusega kohtumine ka lõppes. 

Põhjalikumalt on võimalik kohtumise käekäiguga tutvust teha allolevas blogiaknas. 

Enne mängu:

Eesti jalgpallikoondise esimene ametlik mäng uue peatreeneri Thomas Häberli käe all on kõike muud kui tavaline ning kui tahta pilli lõhki ajada, siis tegelikkuses juhendab šveitslase asemel rahvusesindust Poolas üldsegi koondise üle-eelmine peatreener Martin Reim

Nii selle kui ka koondises tehtud 24 (!) muudatuse põhjuseks on mõistagi koroonaviirus ja sellest tulenevad reeglid. Kui A-koondise nimekiri eelmisel kolmapäeval välja hõisati, vaatas sealt 27 võrdlemisi tavapärast nime. Sellest on praeguseks rivvi jäänud kaheksa (koroona juba varasemalt läbi põdenud) pallurit, ülejäänud mehed on lisatud käigu pealt ning osa võib liituda koondisega veel ka pärast Tšehhi mängu. 

Kui meie koondises põhjustas üks positiivne koroonaproov ja Eestis kehtiv 10-päevane eneseisolatsiooni nõue paraja segaduse, siis Tšehhi rahvusesinduse PCR-testid osutusid kõik negatiivseks. Küll jätsid vastased ettevaatusabinõuna Prahasse maha kergelt haigestunud Vaclav Jemelka.

Eesti koondise koosseis

Väravavahid: Mihkel Aksalu, Karl Andre Vallner, Karl Johan Pechter

Kaitsjad: Ilja Antonov, Michael Lilander, Marek Kaljumäe, Henrik Pürg, Magnus Villota, Maksim Paskotši, Märten Subka, Martin Kase

Poolkaitsjad ja ründajad: Konstantin Vassiljev, Sander Puri, Mark Oliver Roosnupp, Andre Frolov, Markus Poom, Pavel Dõmov, Karl Rudolf Õigus, Bogdan Vaštšuk, Rauno Alliku, Henri Anier, Rauno Sappinen, Robert Kirss 

Tšehhi koondise koosseis

Väravavahid: Jiri Pavlenka (Bremeni Werder), Tomaš Vaclik (Sevilla), Ales Mandous (Olomouc)

Kaitsjad: Ondrej Celustka (Praha Sparta), Jan Boril (Praha Slavia), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Tomaš Holeš (Praha Slavia), Aleš Mateju (Brescia), Vladimir Coufal (West Ham), David Zima (Praha Slavia)

Poolkaitsjad: Jakub Jankto (Sampdoria), Antonin Barak (Verona), Tomas Soucek (West Ham), Lukaš Masopust (Praha Slavia), Vladimir Darida (Berliini Hertha), Lukaš Provod (Praha Slavia), David Pavelka (Praha Sparta), Lukas Pešek (Liberec), Tomaš Malinsky (Mlada Boleslav)

Ründajad: Michael Krmencik (Thessaloniki PAOK), Tomaš Pekhart (Varssavi Legia), Patrik Schick (Leverkusen), Matej Vydra (Burnley)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles