Eva-Lotta Kiibus pääses MMil vabakavale (3)

Toimetas Ville Arike
Copy
Eva-Lotta Kiibus MMil lühikava esitamas.
Eva-Lotta Kiibus MMil lühikava esitamas. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Eesti parim naisüksiksõitja Eva-Lotta Kiibus sai Stockholmis alanud MMil lühikavas 19. koha, pääseb vabakava esitama ning see tähendab ühtlasi järgmise aasta Pekingi olümpia piletile väga lähedale jõudmist.

Olümpiakoht sõltub vabakava tulemustest ning mitte ainult Kiibuse, vaid ka mitme teise riigi sportlaste esitusest. Pole välistatud, et kõik vabakavale pääsenud ongi OM-pileti kindlustanud, ent üks-kaks viimast (23. ja 24. kohale tulijad) võivad sellest ka ilma jääda. Lühikavas eelviimase grupi viimase uisutajana jääle tulnud Kiibus teenis 59,65 punkti. Tema lühikava rekord on mullu oktoobris Budapestis saavutatud 65,37.

Mõne kuu eest koroonaviiruse küüsi jäänud Kiibuse ettevalmistus MMiks sai haiguse tõttu tagasilöögi, kuid viimane lihv sai antud edukalt ja füüsiline vorm on suures plaanis taastunud. Tema sõidust kumas läbi närvipinge, mis polnud üllatav - oli ju sama grupi esimene uisutaja venelannast eksmaailmameister Jelizaveta Tuktamõševa.

Kiibus ei suutnud alustuseks kahe kolmekordse toe-loop'i kaskaadi teise hüppe järel puhtalt maanduda, sooritas seejärel puhtalt hüpetest raskeima, lutz'u, kuid kahese axel'i maandumine oli taas konarlik. Sammukombinatsioonide ja piruettide eest sai ta häid hindeid ning kokkuvõttes läks ehk kolm-neli punkti kaduma.

Eva-Lotta Kiibus MMil lühikava esitamas.
Eva-Lotta Kiibus MMil lühikava esitamas. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Vabakava eel pole hullu midagi, sest seitse naist edestavad treener Anna Levandi õpilast väikeste vahedega, jäädes vähem kui kuue punkti kaugusele. Reede õhtul sõidetavas vabakavas on olemas kõik võimalused võidelda koha eest 15 parema hulgas.

Lühikava esikuuik: 1. Anna Šterbakova (Venemaa) 81,00, 2. Rika Kihira (Jaapan) 79,08, 3. Jelizaveta Tuktamõševa (Venemaa) 78,86, 4. Karen Chen (USA) 74,40, 5. Yelim Kim (Lõuna-Korea) 73,63, 6. Kaori Sakamoto (Jaapan) 70,38.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles