Avavärava löönud Sappinen kiitis Vassiljevi filigraanset söötu

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Rauno Sappinen.
Rauno Sappinen. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Eesti meeste jalgpallikoondis kaotas 2022. aasta MM-valiksarja avamängus Tšehhile 2:6. Ometi olid sinisärgid need, kes kohtumist 12. minutil Rauno Sappineni väravast juhtima asusid. 

Vähemalt pool sellest väravast tuleb kanda aga koondise kapteni Konstantin Vassiljevi arvele, kes oivalise läbisööduga Sappineni vastaste väravavahiga silmitsi mängis. 

«Värav sai alguse sellest, millest pikalt enne mängu rääkisime: nende liini taga on ruumi ja Kostja leidiski hea sööduga mu üles. See oli nii hea sööt, et mul oli isegi aega paar sekundit vaadata, kuhu lüüa. Ja kõik õnnestus,» kirjeldas ründaja oma koondisekarjääri seitsmendat tabamust. 

Kuigi kaks löödud väravat olid toredad, siis endale lastud kuus tabamust mängust liiga palju rõõmu tunda ei lase. «Oli asju, millega saab rahule jääda, aga ka asju, mida saab laupäevaseks [Valgevene] mänguks parandada. Võtame positiivsed asjad kaasa. Mis vaja parandada, selle parandame ära ja läheme laupäeval uue hooga peale,» jätkas Sappinen. 

Samas ei maksa kahte löödud väravat alaväärtustada, kuivõrd Eesti koondis on viimase kahe aasta jooksul löönud 20 ametliku mänguga üldse kokku 10 väravat. «Ma võin küll eksida, aga jalgpallis tekib üldiselt iga mäng üks võimalus. Ja kui see tekib, siis tuleb lihtsalt ära lüüa. Loodan, et nii ka jätkub,» sõnas Sappinen, kelle hinnangul on vaatamata kiirele kokkuklohmimisele koondises praegu väga mõnus ja ühtehoidev punt. 

«Kõik hoiavad väga kokku nii mängijad kui ka treenerid. Oleme ühtne löögirusikas, kes tahab endast väljakul kõik anda ning mängida nii hästi kui vähegi võimalik,» lausus ründaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles