Pandeemia mõju: aegade parimaks peetava Michael Jordani vara väärtus kukub kolinal (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Michael Jordan 1996. aastal.
Michael Jordan 1996. aastal. Foto: Beth A. Keiser/ap/Scanpix

Korvpallilegend Michael Jordan on maailma üks rikkamaid sportlasi ja tema sissetulekud tulid varem äärmiselt kergelt. Koroonapandeemia on aga teinud laastavat tööd tema varadega, mis on kaotanud väärtuses sadu miljoneid eurosid.

Jordani agent David Falk selgitas mõned aastad tagasi, kuivõrd lihtne oli mängumehe sissetulekuid kasvatada. Oli ju tema hoolealune maailma populaarseim sportlane. «Oli ainult vaja Jordani nimi kuskile paisata ja kaheks tunniks kohale minna ning umbes 80 miljonit eurot võis tasku pista,» tõdes Falk.

Enam see nii lihtne pole, lisaks on ka koroonaviirus teinud oma töö. Ajakirja Forbes andmetel hinnati Jordani väärtuseks 2020. aasta aprillis 1,8 miljardit eurot, kuid nüüd on see vähenenud 1,35 miljardi peale.

Tegelikult pole langus põhjustatud ainult kehvast äriseisust. Jordan on tuntud kui helde annetaja ja just koroonapandeemia ajal teeb ta seda väga tihti.

2020. aasta aprillis sai Jordanist läbi aegade enim teeninud sportlane, ja seda ennekõike tänu koostööle rõivabrändi Nikega. Ta on nüüd suurfirma üks omanikest ning see toob talle aastas sisse peaaegu 100 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles