Ogier: praegu pole mingit mõtet MM-sarja juhtida

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Dppi/Gregory Lenormand/ZUMAPRESS.com

Toyota rallimeeskonnas sõitev Sebastien Ogier vaatab hetkel selgelt tuleviku suunas ning ohtrate kruusarallide eel mõistab, et MM-sarja liidrikoht pole praegu kõige olulisem eesmärk.

Valitsev maailmameister avas tänavuse hooaja ideaalse sooritusega Monte Carlos. Sealt noppis ta endale 30 punkti ning näitas selgelt, et oma viimasel hooajal MM-sarjas loodab prantslane võidukalt lahkuda.

Soomes asjad nõnda hästi ei kulgenud. Stabiilselt pingerivi keskel paiknenud Ogier ralli lõppes teise võistluspäeva viimases kurvis. Nimelt jäi ta ühte lumevalli kinni ning sellega minetas võimaluse kõrgetest punktides.

Viimasel punktikatsel õnnestus tal küll üks punkt saavutada, kuid esikoht üldarvestuses oli kadunud. Pärast kaht osavõistlust juhib MM-sarja Ogier tiimikaaslane Kalle Rovanperä, kellest valitsev meister jääb maha üheksa silmaga.

Kuna hooaeg on alles nõnda alguses, siis Ogier väga ei pabista, mis täpsemalt punktitabelis toimub. «Hooaeg on veel pikk ja arvestades stardijärjekorra seadmist, siis pole ka kruusarallidele esikohalt just kõige parem vastu minna,» selgitas Ogier WRC-le antut intervjuus.

Järgmine ralli toimub siiski veel asfaltil, kuid pärast seda on tõesti tulemas järjepanu mitmed kruusarallid. Nendest Portugal, Keenia ja Sardiina on väga lähestikku kalendrisse paigutatud.

Portugalis ja Sardiinias on esimeselt stardipositsioonilt rallit alustada tõesti tihti keeruline. Tuleb ju teistele hakata jälge puhtamaks sõitma ning sellega kaotatakse väärtuslikku aega. «Ootan juba väga Horvaatias kihutamist. Nüüd on ka ralli juba tavapärase pikkusega ning see on hea, sest naudin igat kilomeetrit, mida saan Toyota roolis sõita. Horvaatia MM-etapp saab olema kõikide jaoks midagi uut,» vaatas Ogier tulevikku.

Horvaatia MM-etapp sõidetakse 22.-25. aprillini. Postimees vahendab sündmusi otseblogis. Enne seda sõidetakse aga Itaalias Sanremo ralli, kus tulevad starti ka Ott Tänak ning Thierry Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles