Selevko treener: ta on valmis tegema hüppeid, mis täna ebaõnnestusid

Ville Arike
, reporter
Copy
Aleksandr Selevko esitas MMil väljapaistva lühikava.
Aleksandr Selevko esitas MMil väljapaistva lühikava. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Stockholmis peetaval iluuisutamise MMil meeste üksiksõidus viimase, 24-ndana vabakavale jõudnud Aleksandr Selevko treener Irina Kononova nentis, et kaks elementi ebaõnnestusid, kuid võistlust saab jätkata ja olümpiapileti nimel tuleb edasi võidelda.

Selevko kava on tehniliselt nõudlik ja raske, kuid treener ja õpilane ei teinud allahindlust ja läksid maksimumi püüdma. Esimese hüppena oli kavas neljakordne lutz, kuid välja tuli üks pööre vähem. Järgnenud kolmene axel õnnestus hästi, ent pärast üht piruetti järgnenud kaskaad ebaõnnestus täielikult. Kahe kolmekordse hüppe asemel sooritas Selevko kaks kahekordset ning hoobilt läks kaduma kümmekond punkti. Kui kolmese lutz'u asemel õnnestunuks puhtalt neljane, lisanduks sealtki viis-kuus silma. Selevko kontosse jäi 70,74 punkti, noormehe isiklik rekord on 80,87.

Kononova kinnitas, et plaanitud kava ei käi hoolealusele üle jõu. «Aleksandr on nendeks hüpeteks ja kaskaadiks valmis. Treeningutel sooritab ta neid puhtalt, MMi eel sõitis ta korduvalt puhta lühikava,» ütles Kononova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles