BLOGI Hamilton võttis vägevas lahingus Verstappeni ees napi esikoha

Max Verstappen võistlejaterivi eesotsas, tema taga Lewis Hamilton. Foto: Kamran Jebreili/AP/Scanpix
Postimees Sport
Copy

Võidusõidumaailma kuninglik sari F1 andis hooajale avapaugu Bahreinis ning Grand Prix võidu võttis Lewis Hamilton (Mercedes), kellele jäi napilt alla Max Verstappen (Red Bull).

Ülevalt paremast nurgast on võimalik valida, kas soovid jälgida ringrada, erinevaid sessioone või visata pilgu Bahreini GP minevikku:

Kvalifikatsioon:

Hooaja esimene ajasõit pakkus mitmeid üllatusi. Esiteks jäi Aston Martiniga kihutav Sebastian Vettel pidama juba esimesse vooru ja peab startima 17. positsioonilt. Teiseks näitas tagasituleku teinud Fernando Alonso end jällegi tugevast küljest, kui jättis kvalifikatsiooni viimasest voorust välja Red Bulli teise sõitja Sergio Perese.

Homse võistluse parima stardikoha teenis ikkagi nädalavahetust valitsenud Max Verstappen, kes suutis Red Bullist välja pigistada ringiaja 1.28,997, mis on enam kui poolteist sekundit parem kui senine nädalavahetuse kiireim. Hollandlasega ei püsinud keegi konkurentsis ning Mercedese esisõitja Lewis Hamilton kaotas teisena juba 0,388 sekundit.

Hamiltoni meeskonnakaaslane Valtteri Bottas stardib homsele võidusõidule kolmandalt kohalt ning tema tulemus oli 0,589 sekundit kehvem Verstappenist. Soomlase kõrvalt saab oma lähte Ferrari piloot Charles Leclerc, kellele märgiti kaotust 0,681.

Ülejäänud esikümme:

5. Pierre Gasly (+0,812)
6. Daniel Ricciardo (+0,930)
7. Lando Norris (+0,977)
8. Carlos Sainz jr. (+1,218)
9. Fernando Alonso (+1,252)
10. Lance Stroll (+1,604)

Kolmas vabatreening:

Red Bulli jaoks on Bahreini GP nädalavahetus seni kulgenud ideaalselt. Seda eelkõige tänu Max Verstappenile, kes suutis parimat kiirust näidata ka kolmandal vabatreeningul. Sakhiri ringrajal suutis ta näidata nädalavahetuse parimat ringiaega, kui tema tulemuseks märgiti 1.30,577.

Erinevalt reedesest võistluspäevast suutis sedapuhku Verstappeni järel teise koha teenida Lewis Hamilton, kes jäi Red Bulli piloodist 0,739 sekundi kaugusele. Kolmandat aega näitas mullu head minekut näidanud Pierre Gasly AlphaTauriga, kes jäi hollandlasest 1,006 sekundi kaugusele.

Üllatuslikult kõrgele suutis tõusta Alfa Romeo esisõitja Kimi Räikkönen, kes sõitis välja vabatreeningu seitsmenda aja. Tema tulemuseks märgiti Verstappenist 1,647 sekundit kehvem aeg.

Teine vabatreening:

Reedene päev kuulus täielikult Max Verstappenile. Andekas Red Bulli piloot oli püüdmatu ka Bahreini GP teisel vabatreeningul ning tema ringiajaks märgiti sedapuhku 1.30,847. See näitab veelkord, et Mercedese võimutsemine ei pruugi tänavu üldse toimuda.

Ilusale päevale pani punkti ka McLareni piloot Lando Norris, kes oli Verstappeni seljatamisele kõige lähemal. Noore britti sõitja parim ringiaeg oli ainult 0,095 sekundit kehvem Verstappenist. Teisel vabatreeningul teenis kolmanda koha Lewis Hamilton, kes jäi parimast 0,235 sekundi kaugusele.

Esikuuikusse suutsid sõita veel ka tänavu Ferrarisse istunud Carlos Sainz jr. (+0,280), Valtteri Bottas (+0,371) ja esimest võistlust McLarenis kihutav Daniel Ricciardo (+0,383). Tunnustada tuleb ka esimest hooaega F1-s sõitvat Yuki Tsunodat, kes AlphaTauriga jäi Verstappenist 0,447 sekundi kaugusele ja platseerus seitsmendale kohale.

Esimene vabatreening:

Sarnaselt mullusele viimasele võidukihutamisele ja hooaja eelsetele testisõitudele arendas ka Bahreini esimesel vabatreeningul parimat kiirust Red Bulliga kihutav Max Verstappen. Hollandlasele nimele kirjutati parimal katsel ajaks 1.31,394, mis oli konkurentsitult teistest kiirem ringiaeg.

Ainsana suutis Verstappenile vähem kui pool sekundit kaotada Mercedese piloot Valtteri Bottas, kes jäi hollandlasest 0,298 sekundi kaugusele. Kolmanda koha teenis McLareni sõitja Lando Norris (+0,503), kes suutis napilt edestada valitsevat maailmameistrit Lewis Hamiltoni (+0,527).

Esikuuikusse mahutsid veel ka Ferrari esisõitja Charles Leclerc (+0,599) ja sellest hooajast Red Bulli rooli keerav Sergio Perez, kes jäi meeskonnakaaslasele alla 0,677 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles