Dortmund määras Haalandi hinnasildi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: UWE KRAFT via www.imago-images.de/imago images/Uwe Kraft

Dortmundi Borussia on valmis 20-aastase ründaja Erling Haalandi maha müüma 180 miljoni euro eest.

Haalandi vastu tunnevad huvi pea kõik Euroopa tippklubid. Teda on viimase aasta jooksul seostatud Manchester Unitedi, Manchester City, Chelsea, Madridi Reali, Barcelona ja Müncheni Bayerniga. Haalandi agendi Mino Raiola sõnul kuulub huviliste ringi kümme suurklubi.

ESPNi andmetel määras Dortmund ründajale, kes liitus nendega möödunud aasta jaanuaris, 180-miljonilise hinnasildi. Haalandi lepingus on olemas ka väljaostuklausel, kuid see aktiveerub alles 2022. aasta suvel. Algselt raporteeriti, et väljaostuklausel on 75 miljonit eurot, kuid Bildi andmetel ületab see siiski 100 miljonit.

Haalandi leping Dortmundiga kehtib 2024. aasta suveni. Aasta tagasi oli toona Salzburgis mänginud ründajal võimalik liituda ka Manchester Unitediga, ent ta eelistas mängida Bundesligas. Saksamaal mängides on norralane löönud klubi eest 49 mängus 49 väravat.

Sel hooajal on Haaland löönud 31 mänguga 32 väravat, ent Dortmundil on koduliigas raskusi. Nad hoiavad alles viiendat kohta ning vägagi võimalik, et kuulus Saksmaa klubi järgmisel hooajal Meistrite liigas ei mängi. Paraku on ilma Meistrite liigata klubil raske ka Haalandit enda ridades hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles