Põlvelõikusele läinud Prantsusmaa koondise jalgpallur on 39 aastat olnud koomas

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jean-Pierre Adams.
Jean-Pierre Adams. Foto: twitter

Endine Prantsusmaa koondise ja PSG mängija Jean-Pierre Adams sai hiljuti 73 aasta vanuseks. Neist viimased 39 aastat on ta olnud koomas.

1982. aasta 17. märtsil läks Adams põlveoperatsioonile. Paraku tegi anestesioloog narkoosi doosi määramisel vea ning mees langes koomasse, kus on tänaseni.

10. märtsil oli Adamsil sünnipäev. Nagu kõigil eelnevatel aastatel, viisid lähedased endisele vutitähele kingitusi. Ent mida koomas olevale inimesele üldse kinkida? «Me ostame talle T-särke ja kampsuneid. Ta vahetab riideid iga päev,» lausus Adamsi abikaasa Bernadette.

«Ostan tema tuppa ilusaid asju, näiteks uhkeid linasid. Vanasti kandis ta Paco Rabanne’i riideid, kuid nüüd ostan talle Dior asju,» lisas abikaasa.

Kuigi Adams on koomas, tunnetab ta abikaasa kohaolekut. «Ta saab aru, kui see ei ole mina, kes temaga palatis on. Medõed on öelnud, et ta on ilma minuta hoopis teistsugune. Ma arvan, et ta tunneb asju. Ilmselt kuuleb ta mu häält,» rääkis Bernadette.

Keskkaitsjana tegutsenud Adams mängis vahemikus 1972 - 1976 Prantsusmaa koondises 22 kohtumist. PSG eest sai ta 1977 – 1979 kirja 41 kohtumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles