Laskesuusatajad on pettunud: miks siin maailmas loeb ainult raha?

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Dorothea Wierer
Dorothea Wierer Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring via www.imago-images.de/imago images/Beautiful Sports

Järgmisel aastal peetakse Pekingis taliolümpiamängud. Laskesuusatähed Ingrid Tandrevold ja Dorothea Wierer ei mõista, miks toimub nende karjääri üks tähtsamaid võistlusi kohas, kus spordivaim puudub.

«Mulle ei meeldi, et olümpia toimub kohas, kus pole selleks sobilikku kultuuri. Olümpia peaks toimuma Euroopas, kus on mäed ja spordivaim. Ma arvan, et kõik tahaksid seda, kuid paraku loeb raha,» nentis itaallanna Wierer.

Kolmekordne maailmameister, norralanna Tandrevold meenutas 2018. aasta Pyeonchangi olümpiat, kus melu sisuliselt puudus. «Kui aus olla, siis olümpiamängude õiguse teenimise tingimused on muutunud. Loodetavasti suudan jätkata kuni 2026. aastani, sest siis saan kogeda õigeid olümpiamänge. Itaalias oleks kindlasti mõnus atmosfäär ja palju inimesi. Olin Pyeongchangi mängudes väga pettunud ja ilmselt tuleb Peking samasugune,» lausus Tandrevold.

Spordikultuuri puudumine pole ainus põhjus, miks laskesuusatajad Pekingit kui olümpiakohta kritiseerivad. Nimelt pole neil õrna aimugi, millised tingimused 10 kuu pärast ees ootavad, sest olümpia testvõistlus Pekingis jäi tänavu ära.

«Ootab huviga, kuidas järgmiseks aastaks valmistuda. Kas pean tegelema süstasõidu või jäätantsuga? On seal tuuline või mitte? On seal lume- või liivatormid?» viskas 11-kordne maailmameister Marte Röiseland nalja. «Pyeongchangis oli ilm seinast seina, kuid testvõistlus aitas mul hästi olümpiaks valmistuda.»

Teada on, et Pekingi laskesuusavõistlused peetakse 1700 – 1800 meetri kõrgusel merepinnast. NRK andmetel on sealne suusastaadion pigem tuuline. Õhutemperatuur võib langeda aga suisa 35 miinuskraadini. Seega võib oodata põnevaid, ent väga keerulisi võistlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles