Video ⟩ CSKA peatreener läks tähtmängijaga jälle tülli

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Mike James ja Dmitris Itoudis ei suuda CSKAs ühist keelt leida. Nüüd tuleb neil seda ilmselt jälle proovida.
Mike James ja Dmitris Itoudis ei suuda CSKAs ühist keelt leida. Nüüd tuleb neil seda ilmselt jälle proovida. Foto: Karolis Kavolelis/Scanpix Baltics

Moskva CSKA peatreeneri Dmitris Itoudise ja tähtmängija Mike Jamesi tülid said eile uue peatüki. VTB ühisliiga mängus Kaasani Unicsi vastu vahetas Itoudis kolme minuti järel Jamesi pingile ega pannudki teda enam mängu.

Kohtumise järel ei soovinud Itoudis selgitada, miks Euroopa korvpalli üks kõrgeima palgaga mängija sisuliselt terveks kohtumiseks pingile jäi. Teleülekandest nägi nii palju, et otsusele eelnes kahe kange vaidlus.

«Te tunnete mind,» vastas Itoudis küsimusele, miks James enam mängu ei sekkunud. «Olen siin olnud seitse aastat. Olen täielik professionaal. Ma tean, mida ma esindan. Ma tean, mida CSKA tähendab. Esimesest kuni viimase täheni. Ma austan seda mängu. VTB mängudeks pean valima, kes on need kuus välismängijat, kes platsile lähevad. Tegin omalt poolt kõik, et meil oleks parim koosseis.»

«Ma ei arva, et detailidesse minek vajalik on. Te teate, millised põhimõtte ja töömoraal mul on,» jätkas Itoudis.

Klubi ametlik selgitus oli, et James pidi pingile tulema kõhuprobleemide tõttu, ent seda keeruline uskuda. Seda enam, et tegu pole sugugi esimese tüliga Itoudise ja Jamesi vahel.

Aasta alguses raporteeriti Moskvast, et James on sisuliselt kohvrid pakkinud ja klubist lahkumas. Ajalehe Sport-Ekspress andmetel läks ta CSKA teise staari Tornike Šengeliaga treeningul kätt pidi kokku. James jättis mõned CSKA mängud vahele, kuid oli peagi tagasi platsil. Lisaks eitasid nii tema kui ka Šengelia jutte kaklusest.

Suvel pikendas James CSKAga kolme aasta võrra lepingut. 30-aastane ameeriklane teenib aastas 2,5 miljonit dollarit.

VTB Ühisliiga mängus teenis CSKA 102:86 võidu Kaasani Unicsi üle. Võitjate resultatiivseim oli 24 punktiga William Clyburn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles