Suusataja läbis hambad ristis maratoni, et paluda seejärel kallima kätt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Carlo Allegri/Reuters/Scanpix

Soome suusataja Eino Vuollet läks täna Soome meistrivõistluste 50 km vabatehnikasõidus starti kindla ideega: sõita maraton läbi, et seejärel finišis kaasa Janiika kätt paluda. 

Suusasõit osutus mehe jaoks aga arvatust raskemaks, mistõttu kaalus ta korraks ka rajalt kõrvale astumist. See ei tulnud aga kosimisplaani tõttu kõne alla, mistõttu rassiski ta hambad ristis lõpuni. 

«Ma lihtsalt pidin finišisse jõudma,» vahendab Soome rahvusringhääling Vuolleti sõnu. «See oli kahtlemata mu elukõige raskem katsumus, kuid see pidi peegeldama meie suhet: selle minevikku ja tulevikku. Abielu on samasugune nagu 50 km suusasõit oma tõusude ja langustega, vahepeal lihtsalt tulebki valada higi.»

122 lõpetaja konkurentsis 66ndana üle finišijoone tulnud Vuoller kandis kihlasõrmust terve sõidu endaga kaasas ning võttis selle pärast lõpetamist lihtsalt püksivärvli vahelt välja. 

Maratoni võitis ootuspäraselt Iivo Niskanen, kel kulus selleks aega 2:06.53. Talle järgnesid Kari Varis ja Ristomatti Hakola.

50 km sõidu muutis raskeks soe ilm, mistõttu suusad lihtsalt ei libisenud. «Ma pole kunagi varem nii keerulistes oludes 50 km sõitunud. Mingit kiirust täna polnud, lihtsalt edasi rühkimine,» lausus ka võidumees Niskanen pärast kulla kaela saamist.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles