Galerii ⟩ Tartu Bigbank krooniti Eesti meistriks

Postimees Sport
Copy

2021. aasta Eesti võrkpalli meistriks krooniti täna Tartu BigBank, kes võitis finaalseerias 2:0 tulemusega Saaremaa VK. Viimaseks jäänud kohtumises võtsid tartlased võõrsilt kindla 3:0 (25:20, 25:17, 27:25) võidu.

Tartu meeskonna resultatiivseimana tõi täna Siim Põlluäär 12 punkti (+8), Kevin Soo ja Albert Hurt lisasid 11 punkti (+9 ja +8). Hea panuse andsid ka Alex Saaremaa ja Märt Tammearu, kes panustasid vastavalt 10 (+6) ja 9 (-2) silma.

Saaremaa edukaimana tõid Markus Uuskari ja Rauno Tamme võrdselt 10 punkti ( 0 ja +4). Neid toetasid veel Keith Puppart 9 (+3), Sauli Severi Sinkkonen 8 (+4) ja Carlos Wennder Lopes 7 (+3) silmaga.

Enne mängu:

Eelmisel pühapäeval toimunud seeria esimese kohtumise võitis Tartu koduväljakul 3:0. Mängu jäi kahjuks varjutama Saaremaa liidri Hindrek Pulga vigastus kolmanda geimi alguses.

Bigbanki resultatiivsematena tõid Märt Tammearu ja Albert Hurt kumbki 14 punkti (+11 ja +7), 10 punkti (+4) lisas Siim Põlluäär ja 8 (+7) Kevin Soo. Alar Rikbergi juhendatava Bigbanki vastuvõtt oli 53%, rünnakuid lahendati 57-protsendiliselt, blokipunkte teeniti 5 (4 sulustamist sai kirja Soo) ning servil löödi 6 ässa ja eksiti 17 pallingul.

Saaremaa kasuks tõid 7 punkti nii Hindrek Pulk (-2), Carlos Wennder Lopes (4) kui Keith Pupart (+6). Saaremaa vastuvõtt oli 57%, rünnak 38%, blokiga saadi 1 ja serviga 2 punkti (12 viga).

Bigbanki peatreener Alar Rikberg oli rahul, et meeskond suutis pärast pikka mängupausi ühe geimiga oma mängu leida. «Olime rabedad, ettevaatlikud ja vigaderohked esimeses geimis. Ma olen väga rahul selle üle, et meil kulus rütmi leidmiseks aega üks geim. Kartsin hullemat, aga täna sai pärast avageimi määravaks värskus. Meil seda värskust oli, näha oli, et saarlased olid väsinud, vastaste treener tegi selelst tulenevalt ka vahetusi, mis olid juba mõtetega järgmises mängus,» sõnas Rikberg.

Saaremaa peatreener Ioannis Kalmazidis tõdes, et kahju on avageimi lõpust ja muidugi Pulga traumast. «Kui meil poleks avageimi lõpus nii palju ebaõnne olnud, oleks mäng ehk teisiti kulgenud. Aga me ei saa oleksitega mängida, see on reaalsus. Kõige rohkem on muidugi kahju Hindreku vigastusest,» sõnas juhendaja.

«See oli väga kurb ja ega mul sellest mängust midagi head kaasa võtta polegi. Muidugi oli meil raske seeria seljataga ja oli väsimuse märke, mängisime ju Selveriga üliraske mängu 48 tundi tagasi. Pole lihtne uuesti energiat leida. Kahjuks juhtuvadki vigastused tihti just sellises väsimuse olekus. Hindrek peaks olema supermees, et kolmapäeval uuesti väljakule tulla. Ma pole arst, aga see on kahtlane, et ta uuesti mängida saab selles seerias. Mul on kahju ka fännidest, kes ootasid tasavägist finaalseeriat, aga pidid täna mängu kvaliteedis pettuma,» lisas juhendaja.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles