FOTO ⟩ Legendaarne kergejõustiklane on raskelt haige

Karl Mihkel Eller
Copy
Patrik Sjöberg (paremal) 1995. aastal. Vasakul tema kasuisast treener Viljo Nousiainen, kes teda lapsepõlves seksuaalselt kuritarvitas.
Patrik Sjöberg (paremal) 1995. aastal. Vasakul tema kasuisast treener Viljo Nousiainen, kes teda lapsepõlves seksuaalselt kuritarvitas. Foto: JACK MIKRUT / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN

Rootsi kergejõustikulegend Patrik Sjöberg on raskelt haige ning  kopsupõletikuga Göteborgi Ülikoolihaiglas.

56-aastane kunagine kõrgushüppe maailmameister sattus haiguse tagajärjel haiglasse kahe nädala eest ning postitas nüüd endast pildi Instagrami, mille juurde lisas veidike segased ingliskeelsed laused.

«Käisin Kuu varjuküljel, et näha, kuidas asjad töötavad. Tulin tagasi koju pikemat teed mööda. Leppisin Major Tomiga kokku, et ta võtab minuga ühendust, kui minu aeg on otsakorral. Kolm nädalat kosmoses olid külmad ja üksildased,» kirjutas Sjöberg, lisades lõppu teemaviite #notmytime (veel pole minu aeg – toim).

Selle põhjal võib arvata, et 1987. aasta maailmameistri tervis on paranemas. Sjöberg võitis lisaks MM-kullale kaks olümpiahõbedat (1984 Los Angeles ja 1992 Barcelona) ja ühe pronksi (1988 Soul).

2011. aastal ilmunud elulooraamatus avaldas Sjöberg, et lapsena kuritarvitas kasuisast treener Viljo Nousiainen teda seksuaalselt.

Patrik Sjöberg 2011. aastal Stockholmis.
Patrik Sjöberg 2011. aastal Stockholmis. Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles