Veel kuus-seitse aastat tagasi oli USA üliõpilaskorvpall (NCAA) eestlastele üsna tume maa. Viimastel hooaegadel on aga ookeani taha siirdunud üha enam mängijaid ja vaikselt hakkab üht-teist näppude vahele jääma. Tänavu tõusis eredalt pildile Carlos Jürgens.

Oktoobri lõpus 22. sünnipäeva tähistanud tagamängija liitus Tulsas asuva Oral Robertsiga 2018. aastal, ent suurem läbilöök saabus alles nüüd. Golden Eaglesi korvpallivõistkond võitis 47-aastase pausi järel NCAA finaalturniiril vähemalt ühe kohtumise (kokku kaks) ning jõudis 16 parema hulka. Veerandfinaalist jäi lahutama vaid üks tabamus – Arkansasele kaotati ööl vastu pühapäeva 70:72.

«Emotsioonid olid... imelikud. Kui viimane vise läks mööda ja lõpusireen kõlas, ei saanudki täpselt aru, mis toimub. Oli näha, et kolmesel eksinud Max [Abmas] oli väga pettunud. Aga hoolitsesime selle eest ta üksi poleks ja toetasime kogu tiimiga üksteist,» tunnistas Jürgens Postimehele. «Pärast selliseid kaotusi on riietusruum vaikne, kurb ja masendav. Kõik jõuab kohale äkitselt – hooaeg on läbi!»

Kommentaarid
Copy