Bolšunovi ootamatu loobumine lemmikdistantsist tekitas ärevaid küsimusi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Murdmaasuusataja Aleksandr Bolšunov loobus ootamatult Venemaa meistrivõistluste 15 km distantsist.

Bolšunov oli küll esimene, keda nähti võistluspaigas sooja tegemas, ent starti ta ikkagi ei tulnud. Venemaa meediale tekitas see rohkelt küsimusi, millest peamine oli: kas meie koondise liidriga on ikka kõik korras?

Tegelikult oli tema loobumise põhjus üsna tühine. Nimelt lendas Bolšunov nädalavahetuseks Tjumenist Moskvasse, et osaleda koos kihlatu Anna Žerebjatjevaga ühe telesaate salvestusel. Pärast võtteid naasis ta Tjumenisse, kuid jõudis võistluspaika alles südaööl. Kuna reisiväsimusest taastumiseks polnud piisavalt aega, otsustas Bolšunov oma lemmikdistantsist loobuda.

Soojenduse tegi ta siiski kaasa, ent kehv enesetunne ei lubanud võistelda. «Bolšunov tundis soojenduse ajal, et pole piisavalt taastunud. Ta otsustas puhata ja keskendub nüüd sprinditeatele,» lausus Bolšunovi treener Juri Borodavko.

Bolšunovi puudumisel krooniti Venemaa meistriks Artjom Maltsev. Teiseks tuli Ivan Jakimuškin (+35) ja kolmandaks Andrei Larkov (+35,3).

Poodiumi kolmandale astmele kerkinud Larkov tunnistas, et tundis Bolšunovist puudust. «Ta pidi startima pärast mind. Lootsin, et suudan tema tuules püsida nii kaua kui võimalik, aga ta... Mul on hea meel, et tulin isegi ilma tema abita pronksile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles