Endine suusakuninganna Björgen laitis kaasmaalase ideed ning pakkus lahenduse, mis muudaks sporti ühtlasemaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Norralanna Marit Björgen valitses murdmaasuusatamist, kuid nüüd on ta ala tuleviku pärast mures.
Norralanna Marit Björgen valitses murdmaasuusatamist, kuid nüüd on ta ala tuleviku pärast mures. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran

Alles eile tuli Norra suusalegend Björn Dählie lagedale avaludusega, kus ta kaotaks murdmaasuusatamisest klassikatehnika. Tema kaasmaalannast endine suusakuninganna Marit Björgen sellega ei nõustu ja pakkus hoopis välja huvitavama lahenduse.

Björgeni teatel võiksid kõik koondised kasutada täpselt sama suusamääret. Nõnda ei tekiks suurematel riikidel mingit eelist väiksematega. «Me peaksime seda kaaluma. Nõnda oleks ainult kõik suusatajate ja nende hooldemeeskonna oskuste kätes,» tõdes 41-aastane Björgen.

Ajaloo edukaim talisportlane ei soovi kindlasti, et klassikatehnika suusaradadelt kaoks, sest traditsioone pole mõtet rikkuda. Samuti tõdeb norralanna, et kõikide võistkondade eelarvele mõjuks säärane lahendus soodsamalt. «Suuski ei peaks enam nõnda palju testima ja kaotades mõned määrded, oleks ka suusatamise kulud hoopis väiksemad,» jätkas Björgen.

Sellele oli siiski vastulause olemas Norra koondise abiline ja Otepää MK-etapi võitnud Espen Bjervigul. «Kõikidele suuskadele ei sobi üks määre. Nõnda saaksid eelise osade suusafirmade esindajad. See muudaks ilmselt vahed suusarajal veelgi suuremaks,» selgitas Bjervig.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles