VIDEO ⟩ Hulljulge prantslane püstitas Soomes muljetavaldava maailmarekordi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Arthur Guérin-Boëri.
Arthur Guérin-Boëri. Foto: Instagram

Vabasukeldumine on väga ekstreemne spordiala, sest vee all ujumiseks ei kasutata hapnikuballooni ning vahemaad ujutakse hinge kinni hoides. Prantslane Arrthur Guerin-Boëri on selle ala üks vägevamaid nimesid ning eelmisest nädalast kuulub tema nimele ka maailmarekord.

Prantslane võttis Soomes ette katsumuse, kus ta proovis jää all ujuda võimalikult nii kaugele kui hapniku jätkus. Tema tulemuseks mõõdeti lõpuks 120 meetrit, mis tähistab ka uut maailmarekordit. Kogu katsumus võttis Guerin-Boëril aega veidi vähem kui kolm minutit.

Soomes jälgiti ka pingsalt kõiki turvalisuse nõudeid. Jäässe puuriti auke, et vajadusel saaks prantslane veest väljuda. Õnneks polnud neid siiski vaja, sest mees seadiski eesmärgiks jõuda 120 meetri kaugusele ja nii ka läks. Uskumatuks teeb selle katsumuse ka fakt, et ujumiseks ei kasutanud mees külma eest kaitsvat ülikonda ja samuti ei olnud tal võimalik kasutada ujumislestasid.

Pärast veest tulekut sai ta esimesed õnnitlused oma tüdruksõbralt. «Väga lihtne,» sõnas mees esimeseks kommentaariks. «Aitäh kõigile, kes on mind sellel teekonnal aidanud. See tähendab mulle väga palju, sest olen tänase nimel teinud kaks aastat tööd.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles