FIFA 21 e-Jalgpalli Eesti meistritiitel rändas Tallinna Kalevisse

Aleks Lesk
, E-Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kommentaator
Copy

3. aprillil hakatakse välja selgitama 2000 euro suuruse auhinnafondiga Galaxy S21 FIFA21 E-jalgpalli Eesti meistrivõistluste finnaalturniiril Eesti parimat FIFA mängijat. Kes on need kaheksa parimat, kelle seast sel aastal võitja selgub?

Esimesel finaalturniiril tagas koha finaalis üks turniiri suuremaid favoriite Kristjan Baumann, kes kuulub Tallinna Kalevi e-spordi võistkonda. 15-aastane noormees on ennast Eestis FIFA pildil ammu tippu mänginud, tulles eelmisel aastal Eesti jalgpalli E-meistrivõistlustel teisele kohale. Lisaks kuulub noor FIFA-talent eelmisest aastast Saksamaa professionaalse e-spordiagentuuri eSportsReputation alla. Teisena tagas  esimeselt turniirilt edasipääsu 16-aastane Kris Õmblus, Tartu Kalevi Jalgpalliakadeemia eest päriselt jalgpalliplatsil käinud noormehe jaoks on seesugusel suurel FIFA finaalturniiril osalemine esmakordne kogemus. 

Teisest kvalifikatsiooniturniirist pääsesid edasi Aleksander Ojari ja Carl Robert Mägimets. Mõlema noormehe jaoks on samuti antud finaalturniir esmakordseks seesuguseks suureks kogemuseks. Samuti on mõlemad noored päriselt jalgpalliplatsil kõvasti aega veetnud. Ojari mängis kuni 2017. aastani FC Floras ning lõi U17-eliitliigaski 5 väravat. 19-aastane Carl Robert Mägimets on Tartu Tammekas aga siiani aktiivne mängumees, kes sel aastal juba ka Eesti jalgpalli kõrgliigas koosseisu mahtunud. Mägimets käis 2018. aasta lõpus koguni Itaalia kõrgliigaklubi Hellas Verona juures testimisel. 

Kolmandalt kvalifikatsiooniturniirilt tagas edasipääsu Eesti FIFA-maastikul vägagi tuntud mängumees Henry William Heinola, kes kuulub Nõmme Kalju e-spordi võistkonda. Heinola jõudis ka eelmisel aastal välja finaalturniirile, kuid ülitugevate mängijatega ühes alagrupis olles ei taganud ta kohta veerandfinaali. Sel aastal on Heinolal võimalik oma vead parandada. Teisena pääses edasi järjekordne uustulnuk seesuguse tasemega turniiri osas - Carl Kontkar saab oma oskused finaalturniiril proovile panna. Päris elus kannab 16-aastane Kontkar Harju JK särki ning eelmisel aastal mängis aktiivselt kaasa U17-eliitliigat.

Viimaselt kvalifikatsiooniturniirilt pääses finaali veel üks kogenud FIFA mängija Andreas Jass Valdaru, kes kuulub Kalevi e-spordi võistkonda. Valdaru mängis ka eelmisel aastal finaalturniiril, kuid ka tema sarnaselt Nõmme Kalju e-spordi meeskonda kuuluvale Henry William Heinolale kõrgete kohtade peale eelmisel aastal ei mänginud. Lisaks pääses edasi finaalturniirile ka Marten Pass, kes kvalifikatsiooniturniiridel pidevalt kohal oli ning viimase korraga omale koha finaalis tagas. 16-aastane Pass pole sarnaselt mitmele teisele finaalturniiril osalevale mängijale FIFA-maastikul siiani suuri tegusid teinud, kuid nüüd on tal see võimalus.

3. aprillil toimuval finaalturniiril alustatakse sel aastal koheselt veerandfinaalidega, kus omavahel lähevad kokku: Kristjan Baumann - Marten Pass, Henry William Heinola - Aleksander Ojari, Andreas Jass Valdaru - Kris Õmblus ja Carl Robert Mägimets - Carl Kontkar.

Finaalturniiri ülekanne algab kell 18.00, finaali kommenteerivad Henry Lääne ja Aleks Lesk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles