Venemaa suusataja meenutas, kuidas norralased enne starti astmaravimit kasutasid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Norra suusatajad. Pilt on illustreeriv
Norra suusatajad. Pilt on illustreeriv Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Venemaa suusataja Olga Rotševa (42) teatas selle nädala keskel, et tõmbab sportlaskarjäärile joone alla. Väljaanne Sport-Express tegi sel puhul venelannaga pika intervjuu, mille käigus heideti kinnas ka Norra suusatajate suunas. 

Nimelt leidis 42-aastane suusataja, et osa Norra sportlasi peaksid neile määratud eriravimite tõttu võistlema puuetega inimeste kategoorias. «Palju on räägitud norralaste meditsiinilistest erilubadest. Nad on erinevate vahenditega väga kavalad. Veendusin ise, et MK-etappidel on võimalik norralannasid võita, kuid MMidel polnud see mingil juhul võimalik,» sõnas Rotševa ning lisas, et ei oska öelda, kas mõnel Venemaa sportlasel on samamoodi keelatud ainete kasutamiseks meditsiiniline eriluba. 

«Mina ei tea, et meie koondises oleks selliseid juhtumeid. Aga ma mäletan, kui vihane ma olin, kui norralased ja rootslased neid kasutasid. Mul on meeles, kuidas nad [2009. aastal] Rogla MK-etapil jooksid vahetult enne sprindivõistluse starti tunnelisse ja lasid endale spreid, mis laiendab hingamisteid. See ajas mind vihale,» jätkas venelanna.

«Kui norralased tahavad, siis võiksid nad võistelda astmaatikutena nagu puudega inimesed. Selleks võiks luua eraldi grupi. Paraolümpia meil juba on: siin võiks sama olla, aga omavahel võistlevad astmaatikud,» sõnas kahel olümpial võistelnud Rotševa.

Venelanna karjääri ainus tiitlivõistluste medal on 1998. aasta juunioride MMilt, kui ta tuli Venemaa teatenaiskonna koosseisus pronksile. Täiskasvanute tiitlivõistlustel jäi tema parimaks tulemuseks 2009. aasta MMi 10 km klassikasõidu 11. koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles