Koondise staarründaja kahtlustab positiivsete koroonaproovide osas kokkumängu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Steve Mounie.
Steve Mounie. Foto: FRED TANNEAU/AFP/Scanpix

Möödunud nädalal peeti jalgpallilahinguid ka väljaspool Euroopat. Aafrika Rahvuste Karika valikmängus pidid näiteks vastamisi minema Sierra Leone ja Benin, kuid kõnealune kohtumine lükati edasi, kui viis Benini mängijat andsid positiivse koroonaproovi. 

Benini koondise staarründaja, igapäevaselt Prantsusma kõrgliigaklubis Brestis palliv Steve Mounie ei usu aga, et tema rahvuskaaslased päriselt haigestusid ning süüdistab sierraleonelasi proovidega manipuleerimises. «Me räägime reaalsest pettusest. See on väga-väga kole,» vahendab Le Telegramme mehe sõnu.

Nimelt said Benini mängijad oma positiivsetest koroonaproovidest teada kõigest mõned minutid enne väljakule astumist. Mõistagi keeldusid osapooled pärast seda platsile minemas ning kohtumine lükati edasi juunikuusse. Ent «lõbus osa» ootas veel ees. 

48 tundi hiljem jõudis kogu Benini koondis tagasi kodumaale ning andis uued koroonaproovid, mis kõik osutusid negatiivseks. Nõnda ongi Mounie kindel, et Sierra Leone alaliit manipuleeris nende proovide tulemustega. 

«Nendest viiest positiivsest mängijast kolm olid koroonaviiruse juba varem läbi põdenud. Kaks neist mängivad Clermontis ning haigestusid ca kuu aega tagasi, mina ise põdesin aasta tagasi. Mul on siiani isegi antikehasid alles. Siis saingi aru, et see kõik oli üks maskeraad. Puhas vale,» sõnas Benini koondise eest 28 mänguga 8 väravat löönud mängumees.

«80 delegatsiooni kuulunud inimesest osutusid positiiveks ainult viis algkoosseisu kuulunud meest...» viitas Mounie teiselegi omapärasele asjaolule ning nõudis juhtumi uurimist ning süüdlaste karistamist.

Benin ja Sierra Leone kuuluvad mõlemad Aafrika Rahvuste Karika L-valikgruppi ning nende omavaheline kohtumine otsustab, kes pääseb Nigeeria järel Musta Mandri vutipeo finaalturniirile. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles