Surmav viirus on jõudnud otsapidi Austriasse: olukord on paljuski võrreldav koroonaga

Postimees Sport
Copy
Hobune. Pilt on illustratiivne.
Hobune. Pilt on illustratiivne. Foto: Põhja prefektuur

Kui inimesed võitlevad praegu koroonaviirusega, siis hobuste maailmas nähakse hirmsat vaeva, et hoiduda surmavast herpesviirusest. 

Märtsi alguses Hispaanias toimunud Valencia Touril teatati vähemalt kuuest hukkunud hobusest, kellel diagnoositi herpesviirus EHV-1. 

Korraldajad otsustasid võistlused katkestada ja Valencias olnud hobused jäeti kohustuslikku karantiini. Mõned hobused jõudsid enne puhangu avastamist siiski Hispaanist koju sõita, kuid nendelgi puhkudel tuvastati hiljem loomaarstide poolt herpesejuhud.

Austria väljaanne Kronen Zeitung kirjutab, et rahvusvaheline alaliit on 11. aprillini keelanud ära kõik takistus- ja koolisõidu võistlused. Nende hulka kuuluvad ka MK-sarja finaaletapp Göteborgis ja Tokyo olümpia kvalifikatsioonivõistlus Austrias.

Haim-Swarovski perekondade talli esindaja Klaus Haim ütles Kronen Zeitungile, et herpesviirus on jõudnud ka nendeni. Kaks hobust on surnud, 20 nakatunud. «Võitleme selle vastu päeval ja ööl, oleksime nagu intensiivravis,» sõnas ta. Haim lisas, et nad on oma hobused vaktsineerinud, mis on aidanud olukorda natukenegi kontrolli all hoida.

Haim on oma võistlushobused teistest neljajalgsetest eraldanud ning käib tallis vaid kaitseriietuses. «Herpesviiruse olukord on koroonapandeemiaga paljuski võrreldav,» lõpetas ta.

Viiruse ja selle ennetusmeetmete kohta saab pikemalt lugeda veebiaadressilt vet.ee.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles