VIDEO ⟩ Kas kohtunikud röövisid Žalgiriselt Euroliigas võidu, et nimekat klubi aidata?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Bayerni mängijad võitu tähistamas.
Bayerni mängijad võitu tähistamas. Foto: Philippe Ruiz via www.imago-images.de/imago images/Philippe Ruiz/Scanpix

Korvpalli Euroliigas alistas Müncheni Bayern koduplatsil pingelises lahingus 71:70 Kaunase Žalgirise, jõudes 21. sajandil esimese Saksa klubina play-off'i. Kohtumist jääb aga varjutama kohtunike kaheldav lõpusekundite otsus. 

Intsident juhtus mõned sekundid enne lõpuvilet. Tol hetkel ühe punktiga peal olnud Žalgirise ääremängija Nigel Hayes lõi Bayerni tagamehelt Wade Baldwinilt põrgatuselt palli auti. Kohtunikud näitasid, et pall läheb Leedu klubile, ent olukord vaadati kordusest üles. 

Pärast mitmeminutilist nõupidamist aga otsust muudeti. Seejärel teenis Vladimir Lucic kaks vabaviset, realiseeris mõlemad ja Bayern teenis mesimagusa võidu. Kohtumise järel on aga kohtunikud saanud väga palju kriitikat. 

Internetiavarustes videod, kust võib üsna selgelt välja lugeda, et eelnimetatud situatsioonis puudutas pall viimasena Baldwini näppe. Sellele vaatamata otsustasid õigusemõistjad aga teistpidi. Vaata olukorda videost: 

Reeglid näevad ette, et kui videokordusest pole võimalik adekvaatset infot saada, jääb kehtima varasem otsus. Seega pidi kohtunikud olema kindlad, et pall läks auti Hayesist. 

«Raske olukord. Alguses tundus, et Žalgirise mängijast läks pall auti. Aga kordusest paistis ühe nurga alt, et mänguvahendile võis Bayerni mees näpud vahele saada,» rääkis Leedu kohtunikekomitee juht Kestutis Pilipauskas 15min.lt-le. 

Euroliigaski vilistav arbiiter Jurgis Laurinavicius lisas, et tema kõnealuse situatsiooniga veel kursis pole, ent kohtunikel on teatud eelised. Neil on võimalus kordusi näha rohkemate nurkade alt ja mis veelgi olulisem: parema kvaliteediga. 

«Olukorda vaadati väga pikalt, sest tegemist oli millimeetrite mänguga. Kui nad otsust muutsid, siis nad pidid järelikult midagi nägema,» arvas Pilipauskas.

Julgemad spordisõbrad on välja käinud, et Euroliiga tuli neile rahaliselt nõnda olulisele suurklubile appi. Žalgirisel oli play-off'i lootus kustunud juba enne mängu, Bayernil võinuks see kaotuse korral käest libiseda.

Pilipauskas vandenõud ei kahtlusta. «Isegi, kui selle mõtte üle natuke juurelda, siis miks nad pidanuks jätma asjad viimastele sekunditele? Sellistel hetkedel on võimatu midagi ette näha. Ma ei taha seda kuidagi uskuda,» arutles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles