Eesti ratturi selja taga tehti jälle sohki

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Mihkel Räim.
Mihkel Räim. Foto: Mario Stiehl

Eesti profirattur Mihkel Räim (Mazowsze Serce Polski) lõpetas Türgis toimunud velotuuri Tour of Mevlana (2.2) viimase etapi viienda kohaga. Sõitu kokku võttes tõdes eestlane, et paraku ei mängitud Türgis ausat mängu.

Räim, kes raporteerib võistluste kokkuvõtteid oma Facebooki lehel, nentis, et Türgis vaadatakse reeglitele viltu. Täpselt nagu velotuuri teisel etapil, aidati nüüdki oma mees imeväel pundile järele.

«Umbes 90 km peal oli uuesti lootust küljetuulele, võtsime alguses rahulikult ja siis andsin tiimile käsu rünnata. Olime kõik kenasti kokku kogunenud ja siis panime gaasi põhja. Ette jäi umbes 20 meest, kusjuures kokkuvõtte teine mees oli esimeses pundis olemas, aga liidrit polnud. Ja siis juhtus naljakas lugu, et ühtäkki ilmus punti liider, kes kaalub vast 55 kg ja on ikka väga väike poiss. Sõitsime üle 50 km/h ja ta jõudis meile järele. Kahtlane...,» sõnas Räim.

«Minu tiimikaaslane, kes oli temaga teises grupis, nägi, kuidas ta ründas ja seejärel «haihtus». Türgis mängitakse veidi teiste reeglite järgi, sellest olen juba aru saanud, ning need reeglid soosivad kohalikke rattureid ja nende tiime. Tuuri liider/võitja oli ukrainlane, aga sõidab Türgi tiimis. Kahju, võiks ikka fair play olla. Peab vist endale GoPro hankima, et sõidu ajal reeglite rikkumisi salvestada, vähemalt siinmail,» jätkas Räim.

Finišiheitluses oli Räim küll soodsal positsioonil, ent võit jäi seekordi ikkagi kaugele. «Oli mega kiire allatuule finiš ja täna oleks abiks olnud Martin Laasi sprindijalgadest. Võimalik, et oleksin pidanud veidi tagapool olema ja siis tagant inertsiga tulema, sest etapi kaks esimest venda lendasid sellise hooga mööda, nagu oleks neil turbo boost olnud,» lausus 27-aastane rattur.

Neljast etapist koosnenud velotuuril jäi Räime parimaks saavutuseks teisel etapil teenitud kolmas koht. «Tulin siia ikkagi võitma ja see jäi saavutamata. Järgmine start peaks olema paari nädala pärast Belgrad-Banjaluka velotuuril,» teavitas ta fänne.

Tour of Mevlana 4. etapp Sile päev, 135km, õnneks oli veidi tuult. Meil oli plaan küljetuult proovida, kui leiame hea...

Posted by Mihkel Räim Official on Sunday, 4 April 2021
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles