Lõvi tapnud Zlatan Ibrahimovic sattus kodumaal skandaali

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Tiziana Fabi/AFP/Scanpix

Rootsi jalgpallitähe Zlatan Ibrahimovici nimi käib üle kogu maailma uudistest läbi praktiliselt iga päev. Enamasti see vutimehele endale ka sobib, kuid viimase, kodumaal puhkenud skandaali valguses ei pruugi see enam nii olla.  

Nimelt kirjutab Rootsi väljaanne Expressen, et Ibrahimovic tappis 2011. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigis safaril käies lõvi. Kuigi pealtnäha võib loomade kuninga maha laskmine tunduda tavapärane, siis tegelikkuses see nii pole. 

Nimelt on lõvid asetatud ohustatud liikide sekka ja nende niisama küttimine pole lubatud. Lõuna-Aafrikas on ihaldatud trofeelooma küttimine lubatud ainult juhul, kui looma ei hoita vangistuses, Euroopas pole loomade tapmine lõbu pärast peaaegu et üldse tolereeritav.

Kuidas see kõik on seotud aga Ibrahimoviciga? Nimelt sai Expressen hiljuti enda kasutusse paberid, kus neil õnnestus kindlaks teha, et erinevate trofeeloomade jäänuseid on Rootsi üritatud sisse tuua 82 puhul. Üks «importijatest» oligi sealjuures Ibrahimovic, kes tõi kodumaale tapetud isase lõvi naha ning lõua- ja koljuluu. 

Asja edasisel uurimisel ilmnes, et väidetavalt oli viis, kuidas 2010. aasta jahiloa saanud Ibrahimovic loomade kuninga tappis, ebainimlik. Nimelt hoiti lõvi tegelikkuses vangistuses, kuid et asi näiks juriidiliselt korrektne, lasti ta vahetult enne surmamist vabadusse. 

Ibrahimovic, kelle seljale on sealjuures tätoveeritud suur lõvi, Expresseni küsimustele vastanud pole. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles