Blogi ⟩ Oivaliselt võimalusi lahendanud PSG murdis võõrsil Bayerni, Chelsea astus suure sammu poolfinaali suunas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe. Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS/EPA

Jalgpalli Meistrite liiga veerandfinaalide teine päev pakkus ohtralt väravaid. Võidurõõmu said maitsta Pariisi Saint-Germain ja Londoni Chelsea.

Saksamaal läksid kolmandas veerandfinaalis omavahel vastamisi möödunud hooaja finalistid Müncheni Bayern ja Pariisi Saint-Germain. See oli juba enne kohtumist tõeline maiuspala ning jalgpallisõbrad ei pidanud pettuma.

Esimene üllatus saabus juba enne kohtumist, sest Münchenis sadas laia valget lund. Mängu see siiski oluliselt ei seganud, sest murule langedes sulas lumi kiiresti veeks.

Kui aga kohtumisest rääkida, siis kulges see täielikult Bayerni domineerimisel, kuid sakslastele said saatuslikuks PSG osavad kontrarünnakud. Juba teisel minutil lendas pall Eric Maxim Choupo-Moting pealöögist põiklatti, kuid järgmisel hetkel maandus pall Kylian Mbappe löögist Bayerni väravas. Oma rolli mängis ka Manuel Neueri ebaõnnestunud püüdmine.

Peagi oli tablool juba prantslaste 2:0 juhtseis, sest mängukäigule vastu suutis Neymari täpse tsenderduse väravasse lüüa keskkaitsja Marquinhos. Bayernil oli nendele tabamustele siiski vastus olemas, sest avapoolaja lõpus leidis Benjamin Pavard karistusalast üles Choupo-Motingi ning teise poolaja alguses Joshua Kimmich Thomas Mülleri.

Viimane sõna jäi siiski Kylian Mbappele ja PSG-le, kes taaskord oskusliku kiirrünnakuga prantslased taaskord juhtima viis. See jäi ka kohtumise viimaseks tabamuseks, kuid nädala pärast toimuvaks korduskohtumiseks on kõik veel selguseta.

Viimases veerandfinaalis läksid Hispaanias neutraalsel pinnal vastamisi FC Porto ja Londoni Chelsea. Väga võrdselt kulgenud kohtumises said otsustavaks, kes suudab vigu rohkem vältida.

Sellega tuli paremini toime Chelsea, kelle mängumehed näitasid kindlat kaitsemängu ja kahel korral kasutati ära Porto eksimused. Kuigi järgmisel nädalal kohtutakse taaskord Sevillas, siis avalahing oli n-ö Porto kodumänguks ning seega Inglismaa tippklubil selge eelis edasipääsuks.

Enne mänge:

Müncheni Bayern – Pariisi SG

PSG sai kaheksandikfinaalis juurde kõva annuse enesekindlust, alistades Barcelona hakatuseks võõrsil 4:1, ning seejärel piisas koduväljakul 1:1 viigist. Bayern liikus edasi samuti kindlalt, olles Rooma Laziost kahe mängu kokkuvõttes üle 6:2.

Omavahelise heitluse eel on mõlema meeskonna ridades kadusid. Bayern sai hiljutise koondisteakna ajal poolakast väravamasina Robert Lewandowski vigastuse näol väga kehva uudise.

PSG staarründaja Kylian Mbappe teataski, et Lewandowski puudumine tähendab pariislastele head uudist. PSG peatreener Mauricio Pochettino hoiatas aga, et Bayern ei tähenda ainult Lewandowskit, ehkki too on uskumatult hea jalgpallur.

«Bayerni tõeline jõud seisneb meeskondlikkuses. Mul on hea näide 2019. aastast, mil mängisime Tottenhamiga Meistrite liiga veerandfinaalis Manchester City vastu. Harry Kane sai esimese mängu esimesel poolajal vigastada. Mängisime ülejäänud aja ja terve teise mängu temata. Ta oli meie põhiründaja, nagu on Bayernis Lewandowski. Aga pääsesime edasi,» meenutas Pochettino.

PSG-l puuduvad homme Münchenis peetavas avamängus positiivse koroonaproovi andnud Alessandro Florenzi ja Marco Verratti. Jalavigastusest on paranenud Neymar.

Porto – Londoni Chelsea

Porto krooniti Vana Maailma parimaks 1987. ja 2004., Chelsea 2012. aastal. Tänavuses mälestusväärses kaheksandikfinaalis lükkasid portugallased lisaaja järel auti oma maa kuulsaima mängija Cristiano Ronaldo ja tolle koduklubi Torino Juventuse. Chelsea mängis 1:0 ja 2:0 üle Hispaania liiga liidri Madridi Atletico.

Hooaja keskel Frank Lampardilt Chelsea tüüri üle võtnud Thomas Tuchel alustas hiilgavalt, kuid nädalavahetusel tekkis esimene korralik tõrge, kui koduliigas jäädi 2:5 alla West Bromwich Albionile. Tõsi, esimese poolaja keskpaigast alates mängiti kümnekesi. Meistrite liiga mängu eel saadi korralik äratus.

Porto peab avamängus läbi ajama mängukeelu all olevate Mehdi Taremi ja klubi Meistrite liiga suurima väravaküti (sel hooajal viis väravat) Sergio Oliveirata.

Koroonaga seotud reisipiirangute tõttu peetakse mõlemad mängud neutraalsel pinnal Sevillas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles