VIDEO ⟩ Toyota võis Horvaatia ralli testiga alt minna

Christopher Krutto
Copy
Põhja-Soomes pidi Toyota tunnistama Hyundai paremust. Kahe nädala pärast saame näha, kuidas on jõudude vahekorrad Horvaatias.
Põhja-Soomes pidi Toyota tunnistama Hyundai paremust. Kahe nädala pärast saame näha, kuidas on jõudude vahekorrad Horvaatias. Foto: Hannu Rainamo via www.imago-images.de/imago images/Lehtikuva/Scanpix

Kahe nädala pärast sõidetakse Horvaatias hooaja kolmas autoralli MM-etapp ja seetõttu on tiimid juba testima hakanud.

Toyota meeskond on sel nädalal suundunud Horvaatiasse, kus viiakse läbi testimist. Täpsemalt tehakse seda pealinnast Zagrebist põhja pool. Kolmapäeval tegi oma testisõidud Kalle Rovanperä, kuid videotest on näha, et tee ääres on seal endiselt lund.

Veel teisipäeval sadas piirkonnas lund ja ööl vastu kolmapäeva valitsesid seal miinuskraadid. Päevaks temperatuur küll natuke tõusis, kuid mitte üle viie plusskraadi. Täna ja homme peaks temperatuurid paremad olema, kuid endiselt võib olla öökülma.

Enne Arctic Rallyt testis Toyota karge pakase käes, kuid võistluse ajaks oli temperatuur nullilähedane. Seetõttu oli Hyundail tänu parematele testitingimustele eelis ja Ott Tänak noppis favoriidi Kalle Rovanperä ees võidu. Hiljem tunnistas ka tiimiboss Jari-Matti Latvala, et Toyota läks testimisega alt.

«Õppisime Soomes, kuid Horvaatia on täiesti teine ralli. Olime Montes ja Monzas tugevad, aga peame testidel ettevaatlikud olema, et teeksime õigeid asju,» sõnas Latvala WRC-sarja kodulehele antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles