Soome rallimees tõi välja erinevuse Rovanperä ja teiste tippsõitjate vahel

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kalle Rovanperä kihutamas kodusel Arctic Rallyl.
Kalle Rovanperä kihutamas kodusel Arctic Rallyl. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Toyota 20-aastane rallisõitja Kalle Rovanperä on kahtlemata erakordne talent. Sisuliselt ralliautos üles kasvanud soomlasel on vaatamata noorele eale palju kogemusi. Ent teistest tippsõitjatest eristab teda hoopis üks teine nüanss.

Toyota testisõitja Juho Hänninen on Rovanperä esiletõusu rallimaailma tippseltskonnas näinud vahetus läheduses. Ta on märganud, et võrreldes konkurentidega on Rovanperä enne võistlusi oluliselt rahulikum.

«Vahepeal jääb lennujaamas mulje, et Kallel pole õrna aimugi, mis rallile ta lendab. Ta on lihtsalt niivõrd lõõgastunud. Tal ei stressa ega mõtle üle. Sealt tema talendi erinevus tulebki. Mõni teine sõitja vaatab samal ajal videoid 15 korda üle,» lausus Hänninen.

«See on tegelikult kadestamisväärne, kui rahulik ta on. Lähme kohale, paneme legendi kirja ja sõidame. Ta võtab asja lõbusalt ja justkui möödaminnes. Temalt on palju õppida, isegi kogenud sõitjatel,» teatas 39-aastane Hänninen.

Eelmainitu kirjeldamiseks on Hänninenil varrukast võtta ka reaalne näide. Ta meenutas hooaja avaetappi Monte Carlos, mille viimasel päeval pidas Rovanperä poodiumikoha eest võitlust Hyundai sõitja Thierry Neuville’iga.

«Oli pühapäeva hommik ning seal olid Kalle ja üks teine väga kogenud kutt konkureerivas autos. Nad võitlesid sama koha eest ja sõitsid samas kohas. Põnev oli nende suhtumist jälgida. Ma ei suutnud imestada, et Kalle oli see uimane kutt,» viitas ta Rovanperä külmale närvile.

Mäletatavasti kerkis Monte Carlos poodiumi kolmandale astmele siiski Neuville’i, kuid seda tänu Rovanperäle osaks saanud ebaõnnele. Nimelt lõhkus soomlane ralli viimase päeva esimesel katsel rehvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles