Horvaatia ralliks panid nime kirja lisaks juba teada-tuntud meestele kaks WRC-autot

Karl-Joosep Küngas
Copy
MM-sarja üldliidrina läheb Horvaatias rajale Kalle Rovanperä.
MM-sarja üldliidrina läheb Horvaatias rajale Kalle Rovanperä. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Autoralli MM-sarja viimasest etapist on möödunud enam kui kuu, kuid vaikselt valmistutakse kolmandaks osavõistluseks ehk Horvaatia ralliks. Esimest korda MM-rallina sõidetaval Balkani etapil osaleb kokku 68 ekipaaži.

Horvaatias on WRC arvestuses osalemas koguni 12 masinat. Toyota meeskond paneb välja juba tavapäraselt neli masinat, mille rooli istuvad MM-sarja üldliider Kalle Rovanperä, Sebastien Ogier, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta. Hyundai meeskonnas kihutavad Ott Tänak, Thierry Neuville ja Craig Breen ning M-Spordi värve asuvad kaitsma Gus Greensmith ja kõrgeimas klassis debüteeriv Adrien Fourmaux.

Hyundai 2C meeskonna eest läheb sõitma Pierre-Louis Loubet, kuid tuntud rallimeestele on konkurentsi pakkumas veel kaks sõitjat. Ford Fiesta WRC-ga proovivad head tulemust nii prantslane Armando Pereira kui ka kohalik ralliäss Niko Pulic.

Tugev seltskond on väljas ka Rally2 arvestuses, kus on üles antud koguni 31 ekipaaži. Tugevamatest sõitjatest võib välja tuua Rally2 arvestuse liidri Andreas Mikkelseni, Nikolai Grjazini, Marquito Bulacia, Enrico Brazzoli, Mads Östbergi ja madalamas arvestuses sel hooajal esmakordselt rajale tuleva Teemu Sunineni. Lisaks veel ka valitsev JWRC maailmameister Tom Kristensson

Horvaatia MM-ralli sõidetakse 22.-25. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles