Latvala: MM-sarja liidrikoht ainult kannustab Rovanperä veelgi paremini tegutsema, ta ei tunne mingit pinget

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Dppi/Francois Flamand/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Talendikas Kalle Rovanperä läheb Horvaatia MM-rallile vastu tõeliselt uues olukorras. Soomlane juhib MMi punktitabelit, kuid Toyota rallimeeskonna pealik Jari-Matti Latvala usub, et see ainult kannustab noormeest hästi esineda.

Esmakordselt stardib Rovanperä MM-rallile seisust, kust ta asub teistele aegasid ette sõitma. Horvaatias see siiski väga suurt mõju ei avalda, sest sõidetakse asfaltil. Sestap ei usu Latvala, et Rovanperä liigselt pabistama hakkaks.

«Ma usun, et praegune seis ainult kannustab teda. Kindlasti võib arvata, et MM-sarja liidrikoht paneb talle meeletult pingeid peale, kuid Kalle on väga rahulik sõitja ning teab, mida säärases olukorras teha,» selgitas Latvala Jaapani meediale.

Siiski tunnistab Latvala, et Rovanperä jaoks on tegemist uue kogemusega, millest ainult õppida. «Kalle arvab, et see on väga positiivne kogemus. Ta on valmis end taaskord tõestama. Talle tuleb praegune olukord kasuks, sest ta on endiselt väga noor sõitja. Kalle saab aru, et konkurendid on endiselt väga tugevad, kuid Horvaatias ei tule esikohalt startimine kuidagi kahjuks,» jätkas Latvala.

Toyota meeskond on hetkel tegemas Horvaatias testisõite. Veidi ollakse justkui Hyundai järel sammujad, sest Korea autotootja rallimeeskond tegi sarnastes tingimustes juba oma testisõidud varem ära. Sel nädalavahetusel osalevad Hyundai piloodid Ott Tänak, Thierry Neuville ja Craig Breen Itaalias Sanremo rallil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles